Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bittó Cigániková po odbornom rokovaní so zdravotníkmi: Utvrdilo ma v tom, že nepodporím rozpočet
Zdielať na

Bittó Cigániková po odbornom rokovaní so zdravotníkmi: Utvrdilo ma v tom, že nepodporím rozpočet

BRATISLAVA / V priestoroch Národnej rady (NR) SR sa stretli členovia zdravotníckeho poslaneckého výboru a zástupcovia viacerých zdravotníckych organizácií, aby spoločne prediskutovali všetkých osem bodov, ktorými lekári argumentujú podanie hromadných výpovedí.

Sú medzi nimi napríklad zvýšenie miezd, zavedenie DRG systému či podpora lekárskych fakúlt. Spoločné odborné stretnutie trvalo dve hodiny a poslanci spoločne s odborníkmi počas nich stihli prebrať štyri zo spomínaných bodov. Stretnutia sa zústačtnil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO). 

"Mojím cieľom bolo zistiť, či ešte sú nejaké požiadavky, ktoré zo strany ministerstva, ktoré nie sú splnené a splniť sa dajú," povedala po skončení rokovania šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) s tým, že v súčasnosti nie je čas na "nejaké vybavovanie účtov". Odborné stretnutia bude pokračovať v piatok (28.10.).

"Veľmi veľa požiadaviek je o financovaní a peniazoch. Napríklad na výbore, kde boli pozvané všetky úrovne aj poslanci, bola zhoda že rozpočet sa musí navýšiť," dodala Bittó Cigániková s tým, že zároveň ju to utvrdzuje v tom, že ho nepodporí. Zároveň avizovala, že príde s pozmeňujúcim návrhom rozpočtu.

Predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský povedal, že počas stretnutia odboríci povedali, aké sú ich problémy. Zhodnotil pozitívne, že poslanci a zástupcovia ministerstva zdravotníctva ich vypočuli a zhodli sa v tom, že sú opodstatnené.

Celé vyjadrenie Visolajského si pozrite vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie