Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vláda schválila inflačnú pomoc II.: Viaceré skupiny obyvateľov si polepšia o 100 eur
Zdielať na

Vláda schválila inflačnú pomoc II.: Viaceré skupiny obyvateľov si polepšia o 100 eur

BRATISLAVA / Vláda počas svojho rokovania schválila inflačnú pomoc II. V nej môže finančný príspevok získať viaceré skupiny obyvateľov. Má byť určená tým najzraniteľnejším skupinám, ktoré doposiaľ pomoc nedostali.

"Vláda pri schvaľovaní pomoci v boji s vysokými cenami vždy myslí na všetkých obyvateľov," začal predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Dodal, že vždy sa nájde skupina, ktorej treba dať špeciálnu pomoc.

Inflačná pomoc, ktorú vláda schválila, je vo výške 15,6 milónov eur. Vláda takto viacerým skupinám vyplatí 100-eurové príspevky. Automaticky ich získa 23 650 nezaopatrených detí, ktoré sa narodili od 1. júna do 31. októbra, 29 400 nízkopríjmových ľudí s ŤZP, 1 330 sirôt, ktoré nepoberajú sirotský dôchodok a 14283 domácností v hmotnej núdzi, ktoré neboli v hmotnej núdzi pred letom.

Príspevok na základe žiadosti dostane 85 433 nezaopatrených detí, ktorých výživné je nižšie ako 150 eur, 900 čerstvých detských domovov, ktorí ich opustili od roku 2020 do konca októbra 2022, a 2500 detí, ktoré boli v náhradných rodinách a odišli z nich medzi rokom 2020 a koncom októbra 2022.

Ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) dodala že v prípade pomoci sa členovia vlády snažia myslieť na všetkých. "Je to mravenčia práca," dodala.

"Robíme to, čo sme sľúbili pred voľbami - nekradneme," povedal Matovič s tým, že takýmto spôsobom sa vláde darí rozdávať peniaze ľuďom. 

"Budeme mať dva mesiace odkedy SaS odišla z vlády. Ak ste si všimli, nastala zásadná zmena," povedal inister práce Milan Krajniak (Sme rodina) s tým, že  po odchode liberálov do opozície sa členovia koalície medzi sebou nehádajú. "Keď je nejaký konflikt, je konštruktívny a skôr o tom, že hľadáme niečo lepšie," dodal minister financií Igor Matovič (OĽaNO).

Súvisiace články

Najčítanejšie