Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Spoločnosť Lego pristúpila k prvému kroku: Sieť hračkárstiev Dráčik prišla kvôli homofóbnym výrokom o inzerciu
Zdielať na

Spoločnosť Lego pristúpila k prvému kroku: Sieť hračkárstiev Dráčik prišla kvôli homofóbnym výrokom o inzerciu

BRATISLAVA / Webové stránky hračkárstiev Dráčik čelia už dlhé mesiace ostrej kritike zo strany verejnosti. Dôvodom sú výroky, ktoré podľa mnohých zasievajú do spoločnosti nenávistné myšlienky a zároveň šíria proruskú propagandu a dezinformácie. Svoju zodpovednosť si zrejme začal uvedomovať aj medzinárodný velikán - Lego.

"Dobrý deň, Michal. Veríme, že všetci sú úžasní a mali by sme sa cítiť súčasťou tímu, firmy. Boli sme sklamaní, keď sme videli komunikáciu na webe Dráčik a pozastavili sme propagačnú reklamu, kým situáciu preverujeme," napísalo Lego na sociálnej sieti, pričom reagovala na komentár ohľadom nenávistných prejov voči LGBT+ komunite. Dotyčný sa pýtal dokedy bude Lego dodávať svoje hračky do tejto siete. 

Iniciatíva Dajte im vedieť

Situácia sa vyhrotila natoľko, že vznikla výzva Dajte im vedieť, ktorá zbiera všetky kontroverzné útoky  a výroky, ktoré sa na webe známeho hračkárstva objavili. Tých, ktorí nesúhlasia s výrokmi siete predajní s hračkami vyzávajú, aby dokument, ktorý mapuje činnosť majiteľa hračkárstva šírili smerom k výrobcom hračiek, ale aj verejnosti. 

"Už niekoľko mesiacov sa na webe najväčšieho hračkárstva na Slovensku dejú zaujímavé veci. Majiteľ firmy, pán Víglaský, si webu z hračkárstva urobil výkladnú skriňu demagógie, popierania očkovania a zatracovania základných demokratických princípov našej krajiny," uvádza sa v úvode výzvy.

Už pred pár dňami na kontroverzného predajcu hračiek upozornila aj iniciatíva Sexistický kix, ktorá vyzvala verejnosž na bojkot hračkárstva, a to práve kvôli šíreniu dezinformácií a útokom na LGBT+ komunitu, ktoré podnecujú nenávisť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie