Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Minister Káčer: Súhlasím s Orbánom, že do futbalu politika nepatrí. Nechápem, prečo ju tam ťahá
Zdielať na

Minister Káčer: Súhlasím s Orbánom, že do futbalu politika nepatrí. Nechápem, prečo ju tam ťahá

BRATISLAVA / Minister Káčer počas brífingu po rokovaní vlády uviedol, že nechápe, prečo sa mu maďarská vláda snaží nasadiť "psiu hlavu". Reagoval tak na obvinenia, ktoré tvrdia, že nenávidí Maďarov. Minister odpovedal aj na otázky ohľadom poslanca NR SR za OĽaNO - náhradníka ministra Naďa v parlamente Gyimesiho.

Na margo Viktora Orbána, ktorý sa včera vyjadril, že do futbalu netreba ťahať politiku, minister zahraničných vecí reagoval tým, že "nechápe prečo ju tam Viktor Orbán ťahá". Na konto poslanca Gyimesiho a otázku, či podľa neho háji záujmy Slovákov minister odpovedal, že to nechce komentovať a necháva to na vyhodnotenie voličom. 

Šál s mapou Veľkého Uhorska, ktorý si na futbalový zápas obliekol maďarský premiér, pobúril nielen nás, ale aj našich susedov. Minister to označil za vrchol ľadovca na ktorý bolo treba reagovať.

"Tento symbol sa nedá vnímať inak, než ako som ho vnímal ja," pokračoval minister zahrniačných vecí a zdôraznil, že práve on má veľmi dobrý vzťah k Maďarsku a Maďarom. "Vážim si našu spoločnú históriu," dodal s tým, že si robí poctivo svoju robotu ministra zahraničia. 

"To, čo je dnešný Fidesz, nemá nič spoločné s tým, čo bol začiatkom 90. rokov," uzavrel minister Káčer a pripomenul, že v začiatkoch vnímal stranu Viktora Orbána, ako vzor modernej demokratickej strany. 

Súvisiace články

Najčítanejšie