Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poslanci presunuli hlasovanie o rozpočte, uskutoční sa zrejme v rovnaký deň ako rozhodovanie o budúcnosti vlády
Zdielať na

Poslanci presunuli hlasovanie o rozpočte, uskutoční sa zrejme v rovnaký deň ako rozhodovanie o budúcnosti vlády

BRATISLAVA / Zmeny na poslednú chvíľu? Poslanci NR SR mali počas piatkového hlasovania rozhodnúť o viacerých zákonoch. Na poslednú chvíľu však presunuli hlasovanie o niektorých z nich, mení sa aj termín hlasovania o štátnom rozpočte.

Plénum NR SR začalo piatkové (2.12.) hlasovanie takmer o hodinu neskôr. Dôvodom bolo poslanecké grémium a následná tvorba procedurálneho návrhu.

Mimoriadna schôdza NR SR, ktorú zvolali poslanci klubu SaS spoločne s nezaradenými poslancami okolo Petra Pellegriniho, sa začne vo štvrtok (8.12.). Jediným bolo mimoriadne schôdze bude vyslovenie nedôvery vláde Eduarda Hegera. Následné hlasovanie bude zrejme v utorok (13.12.).

​Na rovnaký dátum poslanci NR SR presunuli aj hlasovanie o budúcoročnom rozpočte. Presunuté bolo aj hlasovanie o kontroverznom poslaneckom návrhu, tzv. "cashbacku", daňovom bonuse a zmene DPH. Tieto tri hlasovania sa budú konať v utorok (6.12.) dopoludnia. 

Plénum sa tak presunulo k ďalším bodom hlasovania. To však museli poslanci prerušiť kvôli nízkemu počtu prezentovaných poslancov. Dôvodom bol vládny návrh novely zákona o umeleckých fondoch. Hlasovanie o ňom tak presunuli na utorok 13.12.

Súvisiace články

Najčítanejšie