Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vláda odklepla stabilizačný príspevok, dotkne sa nielen zdravotníkov, ale aj ďalších zamestnancov
Zdielať na

Vláda odklepla stabilizačný príspevok, dotkne sa nielen zdravotníkov, ale aj ďalších zamestnancov

BRATISLAVA / Príspevok napokon nedostanú len zdravotnícky pracovníci, ale aj zamestnanci domovov sociálnych služieb. Po rokovaní vlády to uviedol premiér Eduard Heger (OĽaNO) spolu s ministrom financií, ministrom zdravotníctva a ministrom práce.

Podpora kľúčových profesií v zdravotníctve bola predmetom pondeľnajšieho rokovania vlády. Predseda vlády Eduard Heger potvrdil, že všetci zdravotníci stiahli svoje výpovede a zaviazali sa k plneniu termínom operácií, ale aj k zvýšeniu kvality. "Dnes bol ten deň, kedy sme na vláde shcválili stabilizačný príspevok. Ide o 39 500 pracovníkov," uviedol Heger s tým, že každý dostane príspevok vo výške 5000 eur. 

Stabilizačný príspevok sa však nebude týkať len pracovníkov v nemocniciach, ale aj zariadení sociálnych služieb. Tí dostanú príspevok 4000 eur v prípade sestier a fyzioterapeutov a 3000 eur v prípade opatrovateľov a nižší zdravotnícky personál. 

Minister financií uviedol, že za príspevky pre zdravotníkov je zodpovedný on. Na tlačovom brífingu tvrdil, že on sa rozhodol myslieť na "tých, na ktorých si nikto ani nespomenul". "Nech mi nájdu jediného človeka z tých 60-tisíc, ktorý povie, že toto nie je fér," pokračoval minister financií (OĽaNO). Minister opäť zopakoval, že práve títo zdravotníci "nikoho nevydierali"

Dôelžitosť príspevku pre zamestnancov zariadení sociálnych služieb zdôraznil aj minister práce zo Sme rodina Milan Krajniak. "Pripravili sme stabilizačný príspevok a vyplácaný bude analogickým spôsobom, ako v zdravotníctve," doplnil minister s tým, že sa podpíši zmluvy. Vyplácať sa príspevok bude v januári. 

Súvisiace články

Najčítanejšie