Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dusná atmosféra v OĽaNO: Poslanci z občiansko-demokratickej platformy majú tlačiť na rekonštrukciu vlády
Zdielať na

Dusná atmosféra v OĽaNO: Poslanci z občiansko-demokratickej platformy majú tlačiť na rekonštrukciu vlády

BRATISLAVA / Poslanci NR SR si v utorok (13.12.) odhlasovali presun hlasovania o páde vlády o dva dni. Do úvahy tak prichádza viacero scenárov. Jedným z nich môže byť aj rekonštrukcia vlády. Práve na tú má tlačiť časť poslancov klubu OĽaNO.

Poslanci NR SR posunuli hlasovanie o páde vlády o dva dni. O jej osude sa tak rozhodne vo štvrtok (15.12.). Atmosféra v koalícii je tak poriadne napätá. Svedčia o tom nielen oficiálne vyjadrenia politikov, ale aj kuloárne informácie.

Tie naznačujú, že konflikt nie je len medzi koaličnými a opozičnými, prípadne nezaradenými poslancami, ale aj vo vnútri koalície. Podľa informácií Novín PLUS TV JOJ je totiž v rámci klubu OĽaNO napätá atmosféra. Tá má byť medzi lídrom hnutia Igorom Matovičom a občiansko-demokratickou platformou.

Poslanci na čele s ministrom životného prostredia majú požadovať rekonštrukciu vlády a výmenu niektorých ministrov. "Pán minister Budaj a jeho odbojová skupina žiada o pristúpenie na požiadavku rekonštrukcie vlády," povedal poslanec klubu OĽaNO György Gyimesi počas príchodu na rokovanie klubu OĽaNO.

"Myslím si, že nastal čas na nejakú rekonštrukciu vlády. Aj naši musia pochopiť, že buď príde pád vlády alebo musíme ponúknuť ministerské mená, o ktorých sme doteraz ani nehovorili," povedal pre Noviny PLUS TV JOJ poslanec klubu OĽaNO a člen občiansko-demokratickej platformu Tomáš Šudík.

Šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš však v relácii Analýzy Na hrane TV JOJ povedal, že o podobných požiadavkách nepočul.

Súvisiace články

Najčítanejšie