Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Koalícia stratila ďalšieho poslanca: Borguľa odchádza zo Sme rodina, dôvodom je hlasovanie o páde vlády
Zdielať na

Koalícia stratila ďalšieho poslanca: Borguľa odchádza zo Sme rodina, dôvodom je hlasovanie o páde vlády

BRATISLAVA / Koalícia má o jedného poslanca menej. Martin Borguľa informoval, že pred hlasovaním o páde vlády odchádza z poslaneckého klubu Sme rodina.

Informoval o tom na sociálnej sieti. "Je to moje osobné, dobrovoľné rozhodnutie. Nechcem, aby moje hlasovanie vrhalo tieň na kolegov a kamarátov v našom klube," vysvetlil.

"Môj hlas majú do poslednej chvíle v rukách, tak ako som nedávno zverejnil, dvaja ľudia - premiér Heger a mininister Mikulec," dodal. Borguľa totiž v minulosti avizoval, že v prípade zotrvania ministra vnútra Romana Mikulca na svojom mieste, plánuje hlasovať o vyslovení nedôvery vláde.

Mikulec má za sebou príliš veľa zlyhaní, tvrdí Borguľa

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár v reakcii na to v minulosti uviedol, že s poslancom o jeho rozhodnutí ešte bude rokovať, no zdá sa, že neúspešne. Borguľa svoje rozhodnutie vysvetľuje tým, že Mikulec má za sebou príliš veľa zlyhaní na to, aby zotrval na svojom poste. "Žiaľ, takému premiérovi, ktorý toto nevidí alebo nechce vidieť, dôveru vysloviť nemôžem," vysvetlil.

​Poslanec dodal, že prestup do iného poslaneckého klubu nechystá. "Moje srdce aj naďalej bije pre Sme rodina," zakončil.

Práve Borguľa je jedným z poslancov, ktorých hlas môže rozhodnúť o páde vlády. Situácia je to posledného momentu neistá, nezaradení poslanci Martin Čepček a Slavěna Vorobelová totiž doposiaľ verejne neprezradili, ako budú hlasovať. Na vyslovenie nedôvery vláde je potrebných aspoň 76 hlasov poslancov.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk má zároveň za pád vlády hlasovať aj poslanec Sme rodina Ján Krošlák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie