Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exminister Korčok o rétorike Smeru: Skúsme počúvať, čo hovoria títo politici. Nepodceňoval by som to. Myslia to vážne
Zdielať na

Exminister Korčok o rétorike Smeru: Skúsme počúvať, čo hovoria títo politici. Nepodceňoval by som to. Myslia to vážne

BRATISLAVA / Bývalý šéf rezortu diplomacie a kariérny diplomat Ivan Korčok upozorňuje na nebezpečnú rétoriku, Smer-SD podľa neho opakuje po Kremli.

"Áno, zle sa na to všetko pozerá, budú voľby-nebudú, kedy, rekonštrukcia, úradnícka vláda, atď. Tieto otázky sú oprávnené a naliehavé, až tak, že "drobnosťami" sa tu už nikto nezaoberá," začal bývalý minister zahraničia a kariérny diplomat Ivan Korčok.

Aj on upozornil na rétoriku, ktorá sa ozýva z úst Smeru-SD. "Napríklad takými, ako keď Slovenská sociálna demokracia (Smer SD) každý deň kope do EÚ, NATO, hovorí presne to, čo Kremeľ, neprepasie žiadnu príležitosť hecovať vášne, že "kašlime na Ukrajinu, čo s tým máme a čím skôr to skončí, tým menej problémov budeme mať", pokračoval Ivan Korčok ďalej s tým, že ďalšie dovetky sú len na oko. 

"Ale, zároveň, predseda sociálnej demokracie veľkodušne a veľmi premyslene hovorí, že oni "rešpektujú naše členstvo v EÚ a NATO". Neuveriteľný cynizmus. Oni teda nie sú proti, oni to naše členstvo v EÚ nejako strpia. Cynizmus je to preto, lebo vedia, že ešte stále tu nie je väčšinový dopyt proti EÚ a NATO. Ale pracujú na ňom kaźdý deň, každou tlačovkou a keby boli otvorene proti EÚ a NATO, tak by hovorili presne tak isto, ako hovoria dnes," dodal exminister zahraničných vecí, nominant SaS. 

Zdôraznil, že podľa rétoriky Smeru-SD sú EU a NATO dekadentná zberba, ktorá predlžuje vojnu na Ukrajine, je to banda bruselská, s ktorou nemáme nič spoločné. "Len peniaze ich daňových poplatníkov nám nesmrdia, ale spoľahnite sa, my, slovenskí sociálni demokrati ochránime Slovensko pred tou zlobou zo západu("Ale inak, naše členstvo rešpektujeme") Preto, teraz, keď ide u nás doma ozaj o veľa a sme zahľadení do seba, skúsme počúvať čo hovoria títo politici. Nepodceňoval by som to. Myslia to vážne," uzavrel Korčok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie