Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kollár ďalej rokuje s Dzurindom, Ďuriš Nicholsonová vidí za rozhodnutiami lídrov strán finančné motivácie
Zdielať na

Kollár ďalej rokuje s Dzurindom, Ďuriš Nicholsonová vidí za rozhodnutiami lídrov strán finančné motivácie

BRATISLAVA / Spájanie pravice, vytvorenie nového subjetku. Aj to sú témy, ktoré sa posledné dni skloňujú čoraz častejšie. Predseda Spolu Miroslav Kollár na sociálnej sieti zverejniz fotografiu po rokovaní s Mikulášom Dzurindom. Ďalej trvá na tom, že pripravovaný subjekt nerozštiepi politickú scénu, ale ponúkne proeurópsku centristickú alternatívu.

Rečnil na sneme Kollárovej strany a podľa mnohých kritikov dal strane s minimálnymi preferenciami príliš veľkú váhu a to spolu s predsedom vlády Eduardom Hegerom. Po ďalších rokovaniach je však jasné, že Mikuláš Dzurinda to s novým projektom myslí naozaj vážne a s Miroslavom Kollárom ráta. 

"S Mikulášom Dzurindom pokračujeme v diskusii o tom, ako vytvoriť politickú alternatívu pre stredo - pravicových voličov. Náš spoločný cieľ je jasný - urobíme všetko preto, aby v najbližších voľbách neprepadol ani jeden hlas tých voličov, ktorí si ctia slobodu, demokraciu, právny štát a našu príslušnosť k západnej civilizácii. Uvedomujeme si aktuálnu politickú situáciu a preto sa viac informácií dozviete už v prvých mesiacoch budúceho roku. Nech budú voľby kedykoľvek - my budeme pripravení!" napísal Kollár na sociálnej sieti. 

Kto sa sieťuje okolo liberálky stále netušíme

S blížiacim sa termínom volieb sa však rodí aj ďalší projekt za ktorým stojí bývalá saskárka Lucia Ďuriš Nicholsonová. Tá na soviálnej sieti priznala, že po páde vlády obháňa papierovačky a úrady. Zároveň vidí za rozhodnutím niektorých poslancov finančné zámery. 

"Myslela som si, že počas sviatkov vypnem, ale namiesto toho riešime zakladanie strany, beháme z jedného politického rokovania na druhé, pripravujeme sa na voľby, pričom nikto nevie, kedy budú," posťažovala sa europoslankyňa. 

"V júli by mali strany dostať od štátu peniaze za ostatné voľby, ide o milióny eur. Pellegrini nedostane nič, lebo Hlas neexistoval, Ficovi je to jedno – ešte mu zostalo z peňazí, ktoré si zarobil vlastnou hlavou. Ale ostatné strany tie peniaze zúfalo potrebujú – buď na kampaň alebo jednoducho preto, že sú to posledné peniaze, ktoré od štátu kedy uvidia. Akú veľkú úlohu zohrávajú peniaze v rozhodovaní politikov o predčasných voľbách?" pokračovala ďalej a zdôraznila, že z tejto situácie zatiaľ ťaží len Robert Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie