Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kollár rokuje s opozíciou o podpore rozpočtu, Heger nedostal požiadavku na odvolanie Matoviča
Zdielať na

Kollár rokuje s opozíciou o podpore rozpočtu, Heger nedostal požiadavku na odvolanie Matoviča

BRATISLAVA / Premiér v demisii Eduard Heger (OĽaNO) a predseda NR SR Boris Kollár sa vyjadrili k ďalším krokom po odvolaní vlády.

"Vôbec sa nebudeme zaoberať žabo-myšími vojnami," povedal Kollár s tým, že urobia všetko preto, aby ochránili ľudí. Najneskorší termín predčasných volieb je 31. jún.

​Politik skonštatoval, na prípavu legislatívnych zmien na zabezpečenie predčasných volieb prezidentka vyčlenila poslancom čas do konca januára, no venovať by sa tomu chcel už nasledujúci týždeň. "Keď neprejde novela Ústavy SR, nebudú žiadne predčasné voľby a prezidentka si vymenuje svoju úradnícku vládu," dodal.

Ďalšou témou, ktorú budú musieť poslanci vyriešiť, je zákon roka. "Treba si uvedomiť, že ak neprijeme rozpočet, nevieme si splniť svoje záväzky," skonštatoval Kollár. O tejto téme už hovoril so zástupcami strán Smer a Hlas. "Chcú byť v tomto kooperatívni," dodal. Zároveň predpokladá, že budú mať vlastné podmienky.

"Ja už separátne rokovania robím s lídrami politických strán," vyjadril sa Kollár k prerušeniu schôdze NR SR. Na pondelok (19.12.) podľa svojich slov zvolal grémium, počas ktorého sa dohodnú na ďalšom postupe.

Začíname písať ďalší príbeh, tvrdí Heger

"Dnes sa dovŕšil príbeh našej vlády," začal Heger s tým, že to bola vláda demokratická, reformná a s jasnou zahraničnou politikou. "Ale dnes je nový deň a máme nový príbeh, ktorý potrebujeme napísať," povedal Heger s tým, že verí, že ďalšia vláda bude mať taktiež jasne stanovené prority.

​Premiér v demisii zdôraznil, že najbližšie dni sa bude s ďalšími členami vlády venovať schvaľovaniu rozpočtu, ktorý zabezpečí okrem iného aj pomoc občanom. Heger zároveň nevidí dôvod na odvolanie Igora Matoviča z pozície dočasne povereného ministra financií. Skonštatoval, že mu nebola vyslovená ani takáto požiadavka.

Súvisiace články

Najčítanejšie