Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Skvapalnený plyn, prezident Rizman i vytiahnuté káble: Terčom vtipov sa stal aj Halák, Danko alebo Pellegrini
Zdielať na

Skvapalnený plyn, prezident Rizman i vytiahnuté káble: Terčom vtipov sa stal aj Halák, Danko alebo Pellegrini

BRATISLAVA / Politikom sa ani v roku 2022 nevyhli rôzne brepty či situácie, ktoré si podali vtipkári na sociálnych sieťach.

Problémy so sluchom?

Začiatkom mája opozičný Smer-SD organizoval protest, počas ktorého sa straníci pustili aj do prezidentky Zuzany Čaputovej. Podpredseda strany Ľuboš Blaha dokonca dav hecoval do vulgarizmov na jej adresu. "Ja som Ľuboša Blahu nepočúvala na tom pódiu, a tí, ktorí ste stáli niekedy na pódiu a viete ako to funguje, keď vystupujete spoločne, tak viete, že nie vždy počúvate toho, kto práve reční pri mikrofóne," reagovala europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD). To však nezabránilo internetovým vtipkárom, aby sa do nej pustili.

Skvapalnený plyn

Aj napriek tomu, že šéf SNS Andrej Danko už nesedí v Národnej rade, ani tento rok neostal nič dlžný svojej povesti. Počas obdobia, keď NR SR viedol, sa totiž do histórie Slovenska zapísal najmä mnohými breptami či nepodarenými hláškami.

Inak tomu nebolo ani počas leta, keď vláda riešila zásoby plynu."Mohol by sa niekto opýtať Sulíka, či naše plynové kotly prežijú skvapalnený plyn? Budú nám odchádzať horáky?" pýtal sa na sociálnej sieti, za čo si vyslúžil dávku kritiky, no najmä humorných obrázkov.

Čo si naškrabkáme, to máme

Počas leta zaujal aj šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini, keď sa vyjadroval k financovaniu strany. V diskusii totiž povedal, že čo si strana "naškrabká", to aj má a zároveň svojich voličov vyzval, aby aj oni prispeli na chod strany.

Prezident Rizman

Slovensko je krajinou, ktorú si ľudia zo zahraničia zčasu na čas popletú so Slovinskom. No úsmevný a netradičný omyl sa v septembri podaril aj fotografom vo Veľkej Británii. Tú navštívila prezidentka Zuzana Čaputová so svojím partnerom Jurajom Rizmanom aby vzdali úctu zosnulej kráľovnej Alžbete II. No podľa popisu fotografií slovenskej delegácie, ktoré následne prebrali viaceré svetové médiá, je hlavou štátu práve Rizman.

Žilina bez kandidátov Sme rodina

Jeseň sa niesla v znamení spomených župných a komunálnych volieb. Tie sa však v žilinskom zastupiteľstve konali bez kandidátov Sme rodiny. Tí si totiž pomýlili posledný termín odovzdania kandidátskych listín a na mestské zastupiteľstvo prišli až o deň neskôr.

Hacker Halák

Druhý polrok 2022 mohli Slováci pozorovať nezhody v Národnej rade a viaceré prerušenia schôdze. Za mnohé z nich mohli obštrukcie opozície, no viac než na týždeň rokovanie parlamentu stopol koaličný poslanec. Róbert Halák, ktorý v tom čase pôsobil v klube OĽaNO totiž nesprávnym prepojením káblov spôsobil menší kolaps. To, čo šéf NR SR Boris Kollár spočiatku oznamoval ako hackerský útok, sa ukázalo ako nepozornosť poslanca počas mediálneho výboru.

Demisia, nedemisia

December sa niesol v znamení rozhodovania o osude vlády. Opozičná SaS zvolala s pomocou Hlasu-SD mimoriadnu schôdzu, počas ktorej rokovali o vyslovení nedôvery vláde. Záverečné hlasovanie sprevádzali rokovania, ktoré mali zabezpečiť jej pokračovanie. V rámci nich vtedajší minister financií Igor Matovič ponúkol SaS svoju demisiu výmenou za stiahnutie návrhu.

Niekoľko minút pred hlasovaním šiel skutočne podať demisiu do Prezidentského paláca, kde si to na poslednú chvíľu rozmyslel.

Súvisiace články

Najčítanejšie