Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Remišová naznačila spájanie strán: Spoločný postup je v zásade jediný spôsob, ako zabrániť návratu zlodejov, tvrdí
Zdielať na

Remišová naznačila spájanie strán: Spoločný postup je v zásade jediný spôsob, ako zabrániť návratu zlodejov, tvrdí

BRATISLAVA / Ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) sa rozhovorila o roku 2023. Naznačila, že práve v tomto roku bude rozhodujúca spolupráca podobne orientovaných strán.

 Na Slovensku podľa političky v súčasnosti hrozí ohrozenie demokracie, slobody či proeurópskej orientácie. Má to byť podľa nej možný dôsledok predčasných volieb, ktoré Slovensko zrejme čakajú.

"Nový rok preto bude aj o tom, ako dokážeme k tejto výzve pristúpiť v záujme našej krajiny. Na Slovensku žije veľa šikovných a múdrych ľudí, ktorým na tejto krajine záleží a chcú tu žiť, podnikať a vychovávať svoje deti," dodala Remišová s tým, že s mnohými z nich sa rozpráva o angažovaní sa v politike.

Politička podľa svojich slov verí v modernú stredopravú politiku, ktorá je založená viacerých pilieroch vrátane silnej ekonomiky, priaznivého podnikateľského prostredia, či pomoci zraniteľným a slabým. "Spoločný postup strán, ktoré vyznávajú podobné hodnoty, mi dáva zmysel a urobím všetko preto, aby sme boli úspešní," dodala.

"Nepremýšľajme preto nad kompromisom so zlom, ktoré sa zrazu tvári ako nová alternatíva. Je to síce pohodlnejšia cesta, no je to slepá ulička, ktorá krajine nepomôže, aj keď niektorí vrátane mnohých médii sa pokúšajú takéto spojenectvá predávať ako jediné riešenie," zakončila s tým, že podobné spojenectvá v minulosti dopadli zle.

Bude súčasťou Dzurindovho projektu?

Posledné mesiace sa čoraz otvorenejšie hovorí o novom projekte expremiéra Mikuláša Dzurindu. Počas decembrového snemu strany Spolu sa o ňom rozhovoril aj on sám a ako povedal, počíta s podporou strany Spolu.

Podľa Dzurindu je potrebné vytvoriť "zmysluplnú politickú alternatívu" pre vznik reformného a proeurópskeho zoskupenia, ktoré bude riešiť skutočné problémy krajiny. Počas snemu tiež prezradil, že keď bude projekt hotový, jeho podrobnosti predstavia verejnosti.

​​"Črtá sa programová aj politická alternatíva, ktorá by mohla byť zaujímavou ponukou pre stredopravého liberálneho a liberálno-konzervatívneho voliča,"  povedal o novovznikajúcej strane líder Spolu Miroslav Kollár.

Samotná Remišová však dohady o možných rokovaniach s expremiérom zmietla zo stola. Vyvrátila totiž, že by Za ľudí bola súčasťou pripravovaného projektu. "Dzurinda povedal, že nový projekt sa bude budovať na pôdoryse strany Spolu, ktorá mala s Progresívnym Slovenskom spoločne program a zhodneme sa na tom, že to bola liberálna koalícia," poznamenala Remišová. Preto sa v tomto projekte nevidí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie