Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Fico sa pustil do Čaputovej kvôli referendu: Chápem, že sa bojí fiaska, reaguje
Zdielať na

Fico sa pustil do Čaputovej kvôli referendu: Chápem, že sa bojí fiaska, reaguje

BRATISLAVA / Líder strany Smer-SD Robert Fico na sociálnej sieti kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú. Tá mu poslala rázny odkaz.

V budove SND sa konali oslavy 30. výročia vzniku samostatného Slovenska. Okrem iných počas slávnostného večera vystúpila aj hlava štátu. 

"Oslava významného výročia našej štátnosti je preto aj šancou uvedomiť si, čím my, politici, ktorí sme dočasne poverení zodpovednosťou a verejnou službou, k jej budúcnosti prispievame. Čím prispievame k príbehu Slovenska na ďalších 30 rokov?" pýtala sa Čaputová počas prejavu.

"Pohľad naspäť, do našej novodobej histórie hovorí, že na rozdeľovaní, nenávisti a zlobe nemožno nič pozitívne postaviť. Že okrem krátkodobých politických ziskov z nej nič prospešné nevyrastie," dodala.

Na jej slová reagoval šéf opozičného Smeru. "Poprosil by som pani Čaputovú, aby nemoralizovala. Sama spôsobila stav, kedy bez zmeny Ústavy SR nemôžeme na Slovensku vykonať predčasné voľby," vyčítal Fico hlave štátu. Tú taktiež skritizoval za to, že na kampaň pred referendom opozícii nechala 13 dní namiesto 36.

"Chápem, že Robert Fico sa obáva toho, že referendum, ktoré inicioval, dopadne fiaskom. Namiesto toho, aby tomu chlapsky čelil, slabošsky útočí. Znova mu teda pripomínam, že stačilo napísať otázku, ktorá by bola v súlade s ústavou a ktorú by ústavný súd nemal dôvod spochybniť. Tento fakt by mal konečne akceptovať," reagovala Čaputová.

Súvisiace články