Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na hrane so Šipošom a Šutaj Eštokom: V štúdiu to poriadne vrelo a oponenti si nedávali servítku pred ústa
Zdielať na

Na hrane so Šipošom a Šutaj Eštokom: V štúdiu to poriadne vrelo a oponenti si nedávali servítku pred ústa

BRATISLAVA / Má Eduard Heger šancu nazbierať 76 hlasov, aby dovládol do volieb? A do ktorých? Čo sa deje v OĽANO keď dve čelné tváre oznamujú, že v hnutí nemusia zostať. A kým politici počítajú hlasy, podnikatelia a úrady dostávajú likvidačné faktúry. Zdražovanie vidíme každý deň a preto je na mieste sa pýtať, či porastie na Slovesku chudoba a s ňou aj kriminalita? Povieme si s politikmi, ktorí nemajú problém chodiť do televíznych duelov – s Michalom Šipošom a Matúšom Šutajom Eštokom.

Úvod relácie patril nielen útoku na moderátorku zo strany Roberta Fica, ale aj útoku poslanca Matoviča na dočasne povereného ministra Karla Hirmana. "Presviedčali sme lídrov opozičných strán, aby schválili rozpočet pomoci ľuďom...Ja sa dnes dozvedám, že minister hospodárstva je niekde na dovolenke. Mal to zabezpečiť tak, aby vláda nemusela korigovať tento stav," reagoval Michal Šipoš.

Hirman poslal odkaz, že v novom roku je spolupráca s ministerstvom financií oveľa konštruktívnejšia: „Po intenzívnej práci a rokovaniach, ktoré začali hneď po novom roku, verím, že zajtra alebo v pondelok budeme môcť spolu s pánom premiérom a kolegyňami a kolegami vo vláde prezentovať konkrétne riešenia... Súčasne musím s uspokojením konštatovať, že teraz v novom roku je s kolegami z Ministerstva financií SR oveľa konštruktívnejšia spolupráca, pretože bez nej sa mechanizmy finančnej pomoci pre všetky kategórie odberateľov na Slovensku nedajú nastaviť.“

Podľa Šutaja Eštoka z Hlasu-SD je celá situácia absurdná, lebo najprv sme boli svedkami útokov medzi Matovičom a Sulíkom. "Teraz vypisuje z prítmia svojej detskej izby statusy na Hirmana," poznamenal Šutaj Eštok s tým, že ešte pred nedávnom vypisoval oslavné statusy a na vláde Karla Hirmana vehementne chválil. 

Rozpadne sa OĽaNO?

Zdá sa, že Eduard Heger, ale aj Jaroslav Naď sú jednou nohou preč z OĽaNO. Dočasne poverený šéf obrany uznal, že s Igorom Matovičom majú rozdielny svetonázor. Heger však na svoj hypotetický vstup do KDH nereagoval. KDH však odpovedalo, že sa má s dočasne povereným premiérom stretnúť zajtra a hovoriť o ponuke. 

"Vy ste vláda v demisii, nemáte dôveru parlamentu. Stratili ste dôveru ľudí, lebo 86 % ľudí vám nedôveruje," prekrikoval Šutaj Eštok Michala Šipoša, ktorý sa ho opakovane pýtal, či je ústavný právnik. "Keď chceme zabrániť tomu,a by v budúcnosti vyhrali zlodeji a mafia, tak sa rozprávame o všetkých legitímnych možnostiach," pokračoval Šipoš, ktorý sa dokola vyhýbal odpovedi na otázku, aké budú kroky po tom, čo odíde poverený Heger a poverený Naď. "My sme nikdy v hnutí OĽaNO nepozerali len na seba," dodal Šipoš s tým, že vždy nabádali občanov, aby volili demokratickú pravicu. 

Poverená vláda sa, podľa hlasistu, opäť zaoberá len sama sebou

"V čase kedy obedy zdražujú tak, že na ne ide celý rodičovský príspevok... jediné čo riešia, ako budú zalepený na tých stoličkách," rozhorčil sa Šutaj Eštok s tým, že spomenul aj poplatky v ambulanciách, ale aj vysoké faktúry za energie pre podnikateľov. 

"Nie je potrebné, aby sa SaS zachovala ako jeden muž," reagoval Šipoš na dnešný príspevok Eduarda Hegera, kde gratuloval Richardovi Sulíkovi k narodeninám v drese s číslom 76 na chrbte. "Hanbím sa za Hegera tak, ako som sa hanbiol za Matoviča, keď sa fotil v ponožkách," doplnil Šutaj Eštok s tým, že namiesto problémov podnikateľov sa Eduard Heger venuje 76. 

Je podľa Šipoša takéto vystupovanie hanbou? Dozviete sa vo videu:

"Dávno by boli pripravené výzvy a schémy pomoci," uviedol Šutaj Eštok a pokračoval s tým, že dávno by boli eurofondy presunuté. Veronika Remišová podľa neho iba hovorila o týchto riešeniach, ale nič sa nestalo a nepohlo. Grafy Michala Šipoša podľa neho presvedčia len ich sektu. "Valorizáciu dôchodkov zaviedol ešte Peter Pellegrini, aj to sú schopní ukradnúť," rozčúlil sa Šutaj Eštok.

Bude chudoba viesť k nárastu kriminality?

Na to, že s chudobou rastie aj kriminalita upozornil v Analýzach Na hrane europoslanec Peter Pollák (OĽaNO). "Kriminalita sa deje priebežne na celom Slovensku a nerobia ju iba Rómovia," povedal Šipoš a uviedol, že ho vražda v Michalovciach veľmi mrzí. Téma prerástla do ďalšej ostrej hádky medzi diskutujúcimi. Šutaj Eštok citoval z Eurobarometra, kde sa chudoby, ale aj zvyšovania nákladov na život bojí až okolo 80 % Slovákov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie