Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kollár rokuje o termíne predčasných volieb: Ak sa nedohodneme, nastúpi úradnícka vláda, tvrdí
Zdielať na

Kollár rokuje o termíne predčasných volieb: Ak sa nedohodneme, nastúpi úradnícka vláda, tvrdí

BRATISLAVA / Líder Sme rodina Boris Kollár reagoval na aktulnu politickú situáciu a priblížil ďalše kroky.

Líder Sme rodina Boris Kollár povedal, že po páde vlády dostali od prezidentky Zuzany Čaputovej jasné "zadanie" toho, čo majú robiť. To sa malo týkať dohody na zmenu ústavného zákona i prijatie rozpočtu. V opačnom prípade by podľa neho hlava štátu vymenovala úradnícku vlády.

"Rozpočet je prijatý. 24. januára bude pokračovať 78. schôdza, kde budeme upravovať ústavný zákon," dodal Kollár s tým, že nasledovať budú rokovania o termíne predčasných volieb i presnom znení ústavného zákona. Skrátenie volebného obdobia by mali poslanci odhlasovať počas februárovej schôdze NR SR.

"Hnutie Sme rodina podporuje júnový termín volieb," dodal šéf Sme rodina s tým, že sú ochotní pristúpiť aj na kompromis v prípade väčšinovej dohody.

​Kollár má informáciu, že ak sa na termíne predčasných volieb dohodne bývalý koaličný štvorlístok, vláda dovládne v súčasnej podobe až do termínu volieb. "Ak nepríjmeme ústavný zákon, všetko padá," povedal Kollár s tým, že nastúpi úradnícka vláda.

Líder Sme rodina už rokoval s opozičnými lídrami, nasledujú tí koaliční. Ako prvé avizoval stretnutie s lídrom OĽaNO Sme rodina.

Súvisiace články

Najčítanejšie