Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šipoš pozval na tlačovú konferenciu, ktorá nakoniec nie je. Je to neprofesionálne a neseriózne, reaguje politológ Koziak
Zdielať na

Šipoš pozval na tlačovú konferenciu, ktorá nakoniec nie je. Je to neprofesionálne a neseriózne, reaguje politológ Koziak

BRATISLAVA / Vo večernom vysielaní relácie Na hrane TV JOJ prišla na pretras aj téma 500-eurovej odmeny za voľby z dielne poslanca a lídra OĽaNO Igora Matoviča. Šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš zároveň prišiel s argumentom, že 500 eur pre každého občana, ktorý by sa zúčastnil na voľbách, by bolo aj odmenou k 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky. Ježišmária, reagoval politológ Tomáš Koziak.

1,5 až 2 miliardy. Toľko by stála volebná odmena, ktorú by rád presadil poslanec Igor Matovič. Hoci hnutie avizovalo, že do konca týždňa občanom odhalí, z čoho by chceli tento výdavok vykryť, ani v piatok sa tak zrejme nestane. A to napriek tomu, že Michal Šipoš v relácii tvrdil, že tlačová konferencia k tejto téme bude dnes o 10.00 h.

"Zajtra o desiatej máme tlačovku, takže vás týmto srdečne, aj divákov pozývam," poznamenal Šipoš s tým, že viac neprezradí, ale občania sa všetko dozvedia na brífingu. Ani ráno však žiadne oznámenie o predmetnej tlačovej konferencii nedorazilo a hovorca hnutia Matúš Bystriansky dokonca poprel, že sa takáto TK mala o 10.00 h konať. ​

Michal Šipoš však na našu otázku o tlačovom brífingu reagoval slovami, že nebude o 10.00, ale bude. "Akurát riešime presný čas," uviedol šéf poslaneckého klubu OĽaNO. 

Je to dôkaz neserióznosti, zhodnotil politológ Koziak

Podľa Koziaka je takéto správanie pri takto závažnej veci neseriózne. Vyjadril sa tak pre Noviny PLUS TV JOJ a dodal, že je z takéhoto prístupu zrejmé, že v hnutí sa na tomto návrhu nezhodujú.

"Ak by to bolo inak, bolo by to znakom krajnej neprofesionality. Aj takto to, samozrejme, je, ale inak si to neviem vysvetliť, lebo za tým musí byť nejednotný postoj klubu. Tento návrh je totiž za hranou všetkých populistických návrhov, ktoré sme tu kedy mali," uviedol Koziak.

Politológ však nesúhlasí s tým, že by išlo o volebnú korupciu. OĽaNO by sa totiž muselo snažiť o to, aby voliči volili ich, a to aj s dôkazom, že k takejto voľbe došlo. "Takéto prípady volebnej korupcie sme tu v minulosti mali, dokonca sú aj zadokumentované. V tomto prípade si však nemyslím, že by takáto motivácia hnutiu OĽaNO akokoľvek pomohla," uzavrel politológ Tomáš Koziak pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie