Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na hrane so Šipošom a Rašim: Politici si poriadne skočili do vlasov. Raši obvinil OĽaNO z korupcie, Šipoš chráni svojho šéfa
Zdielať na

Na hrane so Šipošom a Rašim: Politici si poriadne skočili do vlasov. Raši obvinil OĽaNO z korupcie, Šipoš chráni svojho šéfa

BRATISLAVA / Mimoriadne schôdze a bleskové nápady za miliardy v parlamente, ale aj výročie smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a vpádu ruských okupantov na Ukrajinu. Aj týmito témami dnes žije slovenská politika. V relácii Na hrane TV JOJ o nich diskutovali Richard Raši (Hlas-SD) a Michal Šipoš z OĽaNO.

Matovič útočí na novinárov aj naďalej

"Treba si zobrať aj to, čo niektorí novinári stvárajú, a čo píšu," poznamenal Michal Šipoš na margo útokov Igora Matoviča na komentátora TV JOJ a spisovateľa Arpáda Soltésza. Richard Raši poznamenal, že takýto slovník nie je vhodný, čím reagoval aj na skutočnosť, že sa toto deje počas výročia vraždy novinára. Michal Šipoš svojho šéfa bránil tým, že Soltész o Matovičovi píše škaredo. 

"Nie je správne, že sa váš predseda na tejto téme vyviezol," poznamenal Raši smerom k Šipošovi, čím naznačoval, že Igor Matovič zneužil vraždu Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. "Táto tragédia mala priniesť lepšie správanie politikov," pokračoval s tým, že netreba šíriť agresiu v spoločnosti, lebo to môže mať iba zlé následky. 

"Asi si nemôžeme hovoriť, že je dáka skupina, ktorá je perfektná. Teraz hovorím o novinároch," povedal Šipoš a dodal, že aj medzi novinármi sú kriváci. Poznamenal však, že jeho stranícky šéf hovorí vždy pravdu.

Hlas nevýlučil ani Republiku, ani Smer-SD

Richard Raši sa vrátil k tomu, že Hlas-SD pôjde do predčasných volieb samostatne a okrem OĽaNO a ĽSNS nevylúčil ani Smer-SD, ani Republiku. Udialo sa tak napriek tomu, že Peter Pellegrini si nevie predstaviť sedieť v jednej vláde s Ficom, či Kaliňákom. Podľa Hlasu-SD je dôležité, ako dopadnú demokratické voľby. 

"Je jasné, že nevylúčili Smer a nevylúčili Republiku. Všetko okolo sú len reči," reagoval Šipoš a dodal, že OĽaNO nepôjde ani so Smerom 1, Smerom 2, ani s ĽSNS, či Republikou. Heger zatiaľ svoj odchod neohlásil a rovnako ho zatiaľ nekomentoval ani Jaroslav Naď. 

Prídu vyšetrovatelia o svoje dôchodky a zbaví sa ďalšia vláda Lipšica?

Richard Raši argumentoval tým, že Daniel Lišpic sa na post špeciálneho prokurátora nemal dostať. "Daniel Lipšic, naozaj, ani s ním nestrácajme čas," doplnil a zdôraznil, že Hlas-SD sa snaží nevyťahovať parciálne problémy, ale pomáhať občanom.

"Ak si niekto robí prácu riadne, tak žiadne perzekúcie nebudú," poznamenal na konto vyhrážky Roberta Fica s tým, že nad odoberaním výsluhových dôchodkov Hlas-SD neuvažuje. Perzekúcie by podľa podpredsedu Hlasu-SD nastali, ak by sa potvrdila správa SIS. 

Ako to bude s 500 eurami?

Šipoš zopakoval, že 500 eur by dostal každý občan, ktorý by prišiel voliť. Napriek tomu, že spolu s Igorom Matovičom avizoval, že do konca týždňa oznámia, kde chcú dve miliardy vziať, ani vo štvrtok občania neboli múdrejší. "Zajtra to oznámime na tlačovej konferencii," doplnil Šipoš, ktorý odmietol povedať viac a svoje tvrdenia podložil napríklad tým, že rovnako našli zdroje na 200 eur na dieťa. 

"Z nášho pohľadu je 500 eur za účasť na voľbách volebnou korupciou," argumentoval Raši a ukázal graf, podľa ktorého sa dlh na jedného občan zdvihol o 5-tisíc eur, a teda na viac než 13-tisíc na hlavu. "Keď ich máme, tak nech ich za 30. výročie republiky dostane každý," rozhorčil sa Raši s tým, že žiadna iná krajina takéto mechanizmy nemá.

OĽaNU navrhol, aby ľudí motivovalo argumentmi a nie peniazmi. Vláde vyčítal, že od začiatku plytvá zdrojmi, zvyšuje dlh a míňala financie na nezmysly, ako bolo plošné testovanie a následne tisícky mŕtvych. 

V parlamente sa začína dariť návrhom, ktoré vracajú dobu kešu

Návrh, ktorý by možnosti platby v hotovosti zvýšil na 15-tisíc eur, je podľa Šipoša dôležitý pre hnutie Sme rodina. "Bavíme sa o tom s odborníkmi," zdôrazňoval Šipoš a pokračoval, že návrh poslankyne Šutekovej na zmenu paragrafu 363 si najprv musia preštudovať. "Určite žiadnu zmenu paragrafu 363 nepodporíme," vyjadril sa hlasista. Hlas-SD s návrhom Sme rodina problém nemá a podľa Richarda Rašiho je jedno, či ide o 5, alebo 15-tisíc. 

​Čo bude ďalej s Rázsochami? Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie