Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Vláda pomôže cirkvám s cenami energií, Naď prehovoril o svojej politickej budúcnosti
Zdielať na

Vláda pomôže cirkvám s cenami energií, Naď prehovoril o svojej politickej budúcnosti

BRATISLAVA / Aká bude politická budúcnosť Eduarda Hegera, Jaroslava Naďa, ale aj Jána Budaja?

Heger oslovil Budaja

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO) oslovil dočasne povereného šéfa ministerstva životného prostredia Jána Budaja s návrhmi o postupe do predčasných volieb. Budaj informoval, že sa k tomu chce verejne vyjadriť až na budúci týždeň. Heger má podľa Budaja potenciál na vytvorenie skupiny strán, ktoré zastavia návrat Roberta Fica (Smer-SD).

"Eduard Heger je konsenzuálny človek, ktorý vie spájať a vytvárať dohody," poznamenal Budaj s tým, že premiér ho o svojich plánoch informuje. Septembrové predčasné voľby označil za kľúčové, podľa neho rozhodnú o tom, či Slovensko bude právnym štátom.

Naď uviedol, že prebiehajúce diskusie sú plodné, ale odmietal prezradiť viac. Čo sa týka expremiéra Mikuláša Dzurindu, dočasne poverený minister obrany zdôraznil, že verí, že toto rozhodnutie sa dá zvrátiť. "Dávame sa dokopy a rokujeme," poznamenal.

Viac vo videu:

Hospodárstvo a kultúra dostali úlohu pomôcť cirkvám s cenami energií

Informoval o tom dočasne poverený minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina). Riešenie situácie s cenami energií by malo byť jasné do týždňa. Krajniak zdôraznil, že oba rezorty zaúkolovala vláda. Nie je známe, prečo o tejto skutočnosti informoval práve Krajniak, keďže táto agenda vôbec nespadá pod jeho rezort. 

Viac vo videu:

Noví šéfovia okresných úradov

Novým prednostom Okresného úradu v Prešove sa stane Peter Harvan. Na Harvanovo doterajšie miesto šéfa Okresného úradu Stropkov nastúpi Miroslav Fečko. V stredu o tom rozhodla vláda. Na čele Okresného úradu Prešov dosiaľ pôsobil František Höger.

Súvisiace články

Najčítanejšie