Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lengvarský končí na poste šéfa zdravotníctva, neinformoval o tom vraj ani na vláde
Zdielať na

Lengvarský končí na poste šéfa zdravotníctva, neinformoval o tom vraj ani na vláde

BRATISLAVA / Dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽaNO) končí na poste ministra zdravotníctva. Minister o tom informoval v krátkom vyhlásení po rokovaní vlády.

Vladimír Lengvarský čelil ostrej kritike, a to najmä od konca pandémie. Dôvodom nespokojnosti je výrazný sklz s napĺňaním miľníkov Plánu obnovy.

"Rád by som oznámil, že vzhľadom na situáciu, ktorá je v poslednom čase, a niektoré pochybnosti o výkone mojej práce, som pripravený zložiť funkciu" povedal dočasne poverený minister zdravotníctva pred novinármi. Lengvarský uviedol, že o svojom odchode bude hovoriť s Eduardom Hegerom a vo štvrtok (2. 3.) sa chystá aj za prezidentkou Zuzanou Čaputovou.  

Dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) neprezradil detaily o Lengvarského odchode. Povedal, že bližšie informácie poskytne po štvrtkovom stretnutí s hlavou štátu. Heger zároveň priznal, že Lengvarský zlyhal vo viacerých oblastiach vedenia rezortu. Čo sa týka nasledovníka dočasne povereného ministra, necháva to na diskusiu s prezidentkou. Celé vyjadrenie Hegera nájdete vo videu:

Samotná hlava štátu sa má vyjadriť k ďalšiemu postupu v súvislosti s vedením rezortu zdravotníctva po stretnutí s oboma politikmi. Dočasne poverený premiér má zároveň na stretnutí predstaviť návrh riešení v súvislosti s Rázsochami.

Podľa vyjadrení ministerky kultúry sa táto téma na vláde neriešila. Dočasne poverená ministerka pre informatizáciu Remišová vo vyhlásení po rokovaní vlády zdôraznila jeho pochybenia a zároveň dodala, že jeho odchod mal prísť už skôr.

"Rozhodnutie Vladimíra Lengvarského opustiť post dočasne povereného ministra zdravotníctva len potvrdzuje, že zdravotníctvo nikdy nebolo prioritou ani Igora Matoviča a ani premiéra Eduarda Hegera. Je úplne logické, že minister, ktorý nemá podporu svojej vlastnej politickej strany, nemá podporu ministra financií, nemá podporu predsedu vlády jednoducho nemôže vykonávať zodpovedne svoju funkciu," reagoval Hlas-SD.

Súvisiace články

Najčítanejšie