Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Od spolupráce s Kollárom neuskočil iba Dzurinda, ale aj Macko. Budajovci možno s Hegerom ani nepôjdu
Zdielať na

Od spolupráce s Kollárom neuskočil iba Dzurinda, ale aj Macko. Budajovci možno s Hegerom ani nepôjdu

BRATISLAVA / Podľa informácií Novín PLUS TV JOJ sa veľké spájanie nekoná. Na avizovanej tlačovej konferencii Modrej koalície s Eduardom Hegerom sa poslanci od dočasne povereného ministra Jána Budaja nezúčastnia. Do včerajšieho večera totiž nemali mať ani len tušenia, aké sú ďalšie plány.

Tajnosti dočasne poverený predseda vlády nemal len pred verejnosťou, ale aj pred poslancami, ktorí mu prejavovali podporu. Tak, ako verejnosť, sa o ďalšom kroku dozvedeli zo statusu Eduarda Hegera na sociálnej sieti. V ňom politik o 23:26 oznámil, že prišiel jeho posledý deň v hnutí OĽaNO Igora Matoviča a on ide napĺňať svoju víziu politiky. 

Nahnevaní poslanci

Heger mal podľa našich zistení následne dať poslancom vedieť, že s nimi ráta, ale ODP, ktorá sa oddelila od OĽaNO spolu s Jánom Budajom, z takéhoto postupu nadšená nie je. Dokonca má medzi poslancami aktuálne panovať "veľmi zlá nálada" namierená práve proti Hegerovi. 

Podľa zdroja z radov Občiansko-demokratickej platformy sú bývalí poslanci na dočasne povereného šéfa vládneho kabinetu nahnevaní, pretože nedostali žiadne oficiálne stanovisko a do priebehu rokovaní ich nikto nezasvätil. "Nikto s nami ani nerokoval," prezradil zdroj Novinám PLUS TV JOJ. To by potvrdzovala aj skutočnosť, že poslanci sa nechcú k dnešnému Hegerovmu kroku vyjadrovať.

Heger zatiaľ môže rátať so štátnym tajomníkom na ministerstve zahraničných vecí Andrejom Stančíkom. "Svoju politickú budúcnosť si predstavujem spolu s Hegerom a Naďom," uviedol Stančík pre Noviny PLUS TV JOJ s tým, že druhou alternatívou je len koniec v politike. 

Problematický Kollár?

Ďalším problémom spájania má byť práve líder Modrej koalície Miroslav Kollár, s ktorým nechce spolupracovať nielen Mikuláš Dzurinda, ale po novom ani generál vo výslužbe Pavel Macko z ODS, či Jablko Lucie Ďuriš Nicholsonovej. 

S ďalšími malými stranami sa nechce spájať už ani Rado Baťo, ktorý sa niekoľkokrát na verejnosti vyjadril, že s Modrou koalíciou a Hegerom sa už dohadovať odmieta. Heger má byť podľa informácií Novín PLUS TV JOJ zároveň znepokojený, že v prieskumoch nedosahuje takú výšku priazne voličov, akú očkakával. 

Najčítanejšie