Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hegerovi demokrati? V septembri sa dosmejeme, reaguje komentátor Arpád Soltész. Matovič je ich nepriateľ, doplnil Lenč
Zdielať na

Hegerovi demokrati? V septembri sa dosmejeme, reaguje komentátor Arpád Soltész. Matovič je ich nepriateľ, doplnil Lenč

BRATISLAVA / Na nový politický projekt sa pozrel politický komentátor Arpád Soltész, ale aj politológ Jozef Lenč.

"Eduard Heger vylúčil spoluprácu s Hlasom, čiže nie je jasné, s kým by sa mohol podieľať na budúcej vláde. Zároveň sa nevymedzil voči Igorovi Matovičovi. Ak si odmyslíme frázy a klišé, ktoré na tlačovke odzneli, ponúka vlastne pokračovanie doterajšej politickej garnitúry," komentoval nový politický projekt komentátor TV JOJ Arpád Soltész. 

Exekutíva je po voľbách nepravdepodobná

Politológ Jozef Lenč pre Noviny PLUS TV JOJ reagoval tým, že takýto postup sa od Eduarda Hegera dal očakávať. "Čiastočne sa naplnila prognóza Pellegriniho, že premiér si z ministrov urobí straníkov. Hoci sa voči Pellegrinimu zásadne vymedzil, tak v podstate okopíroval jeho scenár z roku 2020," začal Lenč. 

Čo sa týka Igora Matoviča, tak je podľa odborníka zrejmé, že ani Heger, ani Kollár nechcú ísť do zbytočného konfliktu s Igorom Matovičom. "Dúfam však, že vedia, že ich nepriateľom sa veľmi rýchlo stane, lebo budú súperiť o toho istého voliča," pokračoval Lenč s tým, že Heger si vybral takých, ktorí sa potenciálne vedia chopiť zodpovednosti.

"Ak sa pozrieme voči komu sa vyhranili, a kto im zostal, tak možnosť, že budú v exekutíve, je viac než nepravdepodobná," pokračoval odborník s tým, že zvolení ministri sú práve tými, voči ktorým sa OĽaNO najzásadnejšie vymedzuje.

Eduard Heger, ktorý je stále povereným premiérom, na tlačovej konferencii predstavil svoj nový politický projekt. Ten sa spája s bývalou stranou Spolu a bývalou Modrou koalíciou Miroslava Kollára, ktorého minulý týždeň opustil Mikuláš Dzurinda, a to bez toho, aby sa vôbec pokúšal do strany vstúpiť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie