Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Eduard Heger tvrdí, že na registrované partnerstvá ešte nedozrel čas. Sú to výhovorky, kritizuje Šimečka
Zdielať na

Eduard Heger tvrdí, že na registrované partnerstvá ešte nedozrel čas. Sú to výhovorky, kritizuje Šimečka

BRATISLAVA / Nechce v programe registrované partnerstvá a jasné nie hovorí aj potratovej tabletke, ktorú odporúčajú odborníci. Aká vlastne bude strana Eduarda Hegera?

Eduard Heger premenoval stranu Mira Kollára (predtým Spolu a Modrá koalícia) na Demokrati. So slobodou a demokraciou pre každého to však zrejme až také horúce nebude. Po vysielaní relácie Na hrane TV JOJ sa dočasne povereného premiéra a šéfa Demokratov diváci pýtali aj na registrované partnerstvá a potratovú tabletku. 

Ako odpovedal Heger? Dozviete sa vo videu:

Kritika od Šimečku

"Eduard Heger dnes povedal, že na registrované partnerstvá ešte nedozrel čas. Nie je mi jasné, čo tým myslí. Či sú Demokrati za registrované partnerstvá, alebo aj podľa nich ešte nedozrel čas," reagoval predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. 

"A čo sa ešte musí stať, aby dozrel?" pýtal sa líder progresívcov a upozornil, že takýto zákon aktuálne prejednáva aj ukrajinský parlament. "Popri vojne. A podporuje ho aj prezident Zelenskyj. Na Slovensku liberáli aj konzervatívci vždy odsúvali práva LGBTI ľudí, lebo museli riešiť dôležitejšie veci," pokračoval ďalej a poznamenal, že túto výhovorku nikdy nepochopí. 

"Normálny politik predsa musí zvládnuť riešiť niekoľko vecí naraz. Dá sa to. Čas nedozrieva, najmä nie pri ľudských právach. To len politici sa delia na alibistov a na tých, ktorí myslia na budúcnosť," uzavrel Šimečka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie