Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovič tvrdil, že má covid, neskôr priznal, že si robí srandu: Trápne a nevhodné, reaguje odborník
Zdielať na

Matovič tvrdil, že má covid, neskôr priznal, že si robí srandu: Trápne a nevhodné, reaguje odborník

Pozrite si reportáž o pamätno dni pre obete covidu

BRATISLAVA / O poriadne prekvapenie v priestoroch Národnej rady (NR) SR sa postaral exminister financií a poslanec OĽaNO Igor Matovič. Dôvodom bol jeho výrok "mám covid" počas vchádzania do rokovacej sály. Jeho výrok skritizoval nezaradený poslanec Richard Raši (Hlas-SD) aj politológ Tomáš Koziak.

Posledné dni totiž líder OĽaNO skutočne v pléne NR SR kvôli koronavírusu chýbal. "Včera po tlačovke som si sadol do kresla, že si dám kafčo… zrazu v sekunde ma striasla zima a strašne sa mi chcelo spať. A tak od včera večera vylihujem po rokoch v posteli a dúfam, že tá Hnusoba je dnes už naozaj len “chrípôčka”," napísal pred šiestimi dňami na Facebok s priloženou fotkou, na ktorej drží pozitívny antigénový test.

Keď vo štvrtok opätovne zamieril do NR SR, počas príchodu ho privítali novinári. Zaujímal ich názor na debakel Martina Klusa v prípade kandidatúri na člena EDA. Po krátkej reakcii napokon pri vstupe do rokovacej sály novinárom povedal, že má covid. Poslanec pritom nemal nasadený respirátor ani rúško. 

"Ja nepoznám zdravotný stav pána Matoviča, ale myslím si, že srandoval cestou na hlasovanie," reagoval pre Noviny PLUS TV JOJ nezaradený poslanec a odídenec z klubu OĽaNO Tomáš Šudík (Demokrati). Dodal, že podľa neho by s covidom do parlamentu nešiel. 

Šéf zdravotníckeho výboru Marek Krajčí pre Noviny PLUS TV JOJ vysvetlil, že vzhľadom na termín pozitívneho testu na koronavírus, už zrejme líder OĽaNO nie je infekčný.

"Pokiaľ protilátky už u dotyčného spôsobia to, že začnú neutralizovať vírus, prestáva byť infekčný," povedal Krajčí. Dodal, že v tom prípade sa z choroby musí už len zotaviť. 

O poznanie tvrdšie zareagoval exminister zdravotníctva a nezaradený poslanec Richard Raši (Hlas-SD), ktorý hovoril o nezodpovednosti a kolegiálnosti. "Pán Matovič tu vždy porušoval všetky pravidlá," dodal pre Noviny PLUS TV JOJ.

Viac vo videu:

Krátko potom, ako sa novinári začali Matovičových poslaneckých kolegov pýtať na tento výrok, líder OĽaNO reagoval ostrým statusom. "Dnes som prvýkrát po Covide v parlamente. Pred vstupom do sály sa na mňa vyhrnulo 10 redaktorov s nastrčenými mikrofónmi … a keďže sa mi im vôbec nechcelo odpovedať vzhľadom na blízkosť hlasovania … povedal som im zo srandy “MÁM COVID”," napísal na sociálnej sieti s dodatkom, že posledný test na koronavírus mu vyšiel negatívny.

Trápne a nevhodné, reaguje politológ

"V tejto situácii mi napádajú štyri slová - trápne, nemiestne, infantilné a zrejme aj nevhodné," reagoval politológ Tomáš Koziak pre Noviny PLUS TV JOJ.

Pripomenul, že človek na Matovičovom poste by sa mal podobnému správaniu vyhýbať. "Ono to zapadá do jeho štýlu politickej komunikácie. ako keby Igor Matovič v tomto ešte viac prerážal dno," dodal.

O podobných veciach by sa podobným spôsobom podľa odborníka žartovať nemalo "a už vôbec nie z úst človeka, ktorý bol predsedom vlády práve v čase epidémie covidu," zakončil Koziak.

Súvisiace články

Najčítanejšie