Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Divácke otázky Na hrane: Budú elektromobily lacnejšie než spaľovacie autá?
Zdielať na

Divácke otázky Na hrane: Budú elektromobily lacnejšie než spaľovacie autá?

BRATISLAVA / Hostia relácie TV JOJ Na hrane podpredseda europarlamentu Michal Šimečka (PS) a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) odpovedali na divácke otázky.

Ľudí zaujímali otázky z viacerých tém. Obaja politici sa hneď na začiatku vyjadrili, či podporujú manželstvá rovnakého pohlavia a interrupčnú tabletku. 

Divákov ale zaujímalo aj to, či politici podporia prípradnú opätovnú kandidatúru prezidentky Zuzany Čaputovej. Kým šéfka Za ľudí dala nejasnú odpoveď, Šimečka priamo povedal, že ak sa rozhodne kandidovať, má jeho podporu. Hlava štát v minulosti patrila práve medzi členov PS.

Europarlament zároveň nedávno rozhodol o tom, že od roku 2035 sa zakážu spaľovacie motory. Za toto opatrenie hlasovali okrem iného aj europoslanci za PS. "Automobilky to chcú, pripravujú sa na to a dokonca to plánujú aj skôr - predávať elektromobily," tvrdil Šimečka s dodatkom, že s týmto opatrením súhlasí aj slovenská vláda.

Podľa europoslanca je dôležité na túto zmenu pripraviť slovenský trh. Dodal, že v istej fáze majú byť dokonca lacnejšie než spaľovacie motory. Podľa Remišovej je však skutočným problémom emisná norma 7. Všetky divácke otázky vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie