Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Kollár v Na hrane útočil na plat moderátorky: Na podobné výroky som si zvykla, reaguje Krescanko Dibáková
Zdielať na

Kollár v Na hrane útočil na plat moderátorky: Na podobné výroky som si zvykla, reaguje Krescanko Dibáková

BRATISLAVA / Líder Sme rodina Boris Kollár v relácii TV JOJ Na hrane moderátorke Jane Krescanko Dibákovej odkázal, že zo svojho platu si nemôže dovoliť to, čo jeho deti. Samotná moderátorka reaguje, že na podobné útoky si zvykla. Politológ Radoslav Řádek výrok hodnotí ako "nešikovný".

Hosťami vo štvrtkovej relácii TV JOJ Na hrane boli líder SaS Richard Sulík a šéf Sme rodina Boris Kollár, označovaný aj ako multiotecko. Práve v jeho prípade počas veľkonočných sviatkov rezonovali výroky jednej z matiek jeho detí Barbory Richterovej, ktorá sa prostredníctvom sociálnych sietí vyjadrila, že politik sa o svojich potomkov nemusí starať tak veľmi, ako sa môže zdať.

Práve túto tému v relácii otvorila moderátorka Na hrane Jana Krescanko Dibáková. "Pri všetkej úcte, ani vy sa nemáte tak dobre ako moje deti. Z tohto platu si nemôžete dovoliť to, čo si môžu dovoliť moje deti," odkázal jej Kollár v rámci odpovede. Celý jeho výrok nájdete vo videu:

Na podobné útoky som si zvykla, reaguje Krescanko Dibáková

Moderátorka relácie Jana Krescanko Dibáková pre Noviny PLUS TV JOJ vysvetlila, prečo politikovi danú otázku položila. "Mohlo by sa zdať, že zachádzame do súkromia politika. No v prípade Borisa Kollára hovoríme o politikovi, ktorý aj svoj marketing často stavia na svojom spôsobe života. Preto má opodstatnenie sa ho na tému pýtať, zvlášť, keď sa k nej počas veľkonočných sviatkov nevyjadroval," povedala.

"Je na mieste položiť otázku, ako by reagoval, keď mu budú politickí neprajníci alebo oponenti vyčítať, či sa nestará o svoje deti. V tomto ohľade sme Borisovi Kollárovi poskytli priestor na vyjadrenie," dodala.

Krescanko Dibáková sa zároveň vyjadrila, že útoky ad hominem považuje za nekorektné, no v rámci novinársko-politického súboja si na podobné výroky zvykla. "Namiesto toho, aby politici na niektoré otázky reagovali so šarmom a chápali, že mnohé témy je dôležité verejnosti vysvetliť, tak zaútočia. Na druhej strane pána Kollára v mnohom považujem za ochotného diskutéra a je dokonca jedným z mála, ktorý je ochotný bez podmienok chodiť do diskusií. V celkovom kontexte jeho výrok teda nevnímam ako niečo, čo by sa ma výrazne dotklo," dodala.

"S Borisom Kollárom sa, samozrejme, nikdy nebudem porovnávať v súvislosti s investovaním peňazí do svojich detí, lebo si myslím, že život nie je len o peniazoch. Zároveň by odo mňa bolo vyslovene neprofesionálne, keby som posudzovala, koľko času trávi Boris Kollár so svojimi deťmi," zakončila.

Politológ Miroslav Řádek pripomenul, že o Kollárovi je známe, že aj napriek tomu, že pri politikoch doposiaľ platilo, že ich detí neboli cieľom politického záujmu, o Kollárovi sa verejne hovorí ako o multioteckovi. 

"Boris Kollár dookola tvrdí, že sa o svoje deti stará a skôr by som povedal, že tou reakciou voči moderátorke TV JOJ chcel naznačiť svoju ,veľkorysosť‘. V tomto ohľade by som to neinterpretoval ako útok na novinárku, ale možno nie úplne šikovným spôsobom chcel Boris Kollár povedať, že podľa neho sa o deti stará dostatočne," povedal Řádek pre Noviny PLUS TV JOJ.

Najčítanejšie