Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bittó Cigániková o tom, že nie je kandidátka na ministerku: S ľuďmi, ako je Záborská, budem naďalej bojovať z parlamentu
Zdielať na

Bittó Cigániková o tom, že nie je kandidátka na ministerku: S ľuďmi, ako je Záborská, budem naďalej bojovať z parlamentu

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Ako už cez víkend informoval Richard Sulík, šéfkou zdravotníckeho tímu je Jana Bittó Cigániková. Tá ešte pred pár dňami hovorila o ambícii uchádzať sa o post šéfky zdravotníckeho rezortu. Prekvapením preto bol kandidát na post ministra za SaS Tomáš Szalay.

Bittó Cigániková poprela domnienky, že jej členstvo v predsedníctve SaS by bolo bolestným za to, že nie je tieňovou nominantkou zdravotníctva strany. "Tomáša Szalaya som presviedčala niekoľko volebných období," povedala pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Szalay zároveň poznamenal, že v otázke zdravotníctva budú spolu s jeho bývalou žiackou ako MC Erik a Barbara. "Janka má kvality, ktoré mne chýbajú," uviedol hlavný lekár Bratislavy, pričom obaja potvrdili, že v otázke zdravotníctva pre nich bude kľúčová aj otázka psychického zdravia. 

Viac vo videu:

​Radu pre záchranu zdravotníctva tvorí aj bývalý viceguvernér NBS a člen rady Všeobecnej zdravotnej poisťovne Martin Barto, šéfka projektu v Martine Martina Antošová, lekár anestéziológ a vysokoškolský učiteľ Vladimír Černák, pediatrička z ambulantnej sféry Táňa Speváková, ktorá pomáhala očkovať Bratislavu, kardiológ Vladimír Dvorový, sestra Iveta Pospíšilová a odborníčka na liekovú legislatívu, právnička Patrícia Dutková.

Celú tlačovú konferenciu si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie