Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dzurinda bude predsedom Modrých, septembrových volieb sa zúčastnia
Zdielať na

Dzurinda bude predsedom Modrých, septembrových volieb sa zúčastnia

BRATISLAVA / Strana Modrí – Európske Slovensko má za sebou prvý snem, počas ktorého si straníci zvolili predsedníctvo.

Hlavným bodom víkendového snemu bolo zvolenie si orgánov strany. Za predsedu strany zvolili expremiéra Mikuláša Dzurindu, prvým podpredsedom strany sa stal Ľuboš Schwarzbacher, ktorý vo vznikajúcej strane doposiaľ vystupoval ako neformálny hovorca strany. Podpredsedami strany budú Jana Ambrošová i Michal Hort.

Dzurinda počas svojho príhovoru zdôraznil, že na Slovensku je podľa neho depresia, ktorú je potrebné vyriešiť. "Vznikáme na báze myšlienky, ktorá je, domnievam sa, pekná. Chceme prispieť k pozitívnej zmene na Slovensku," povedal. Dodal, že vznikajú ako projekt, ktorý sa chce etablovať a presadzovať politiku európskej ľudovej strany.

"Vznikáme s perspektívou, nie na jedny parlamentné voľby," povedal s dodatkom, že sú rozhodnutí zúčastniť sa septembrových volieb. Na otázku, na koľko percent sa straníci cítia, Dzurinda neodpovedal s vysvetlením, že doposiaľ tak nikdy nerobil. Dodal, že ako strana budú veľmi aktívni a od pondelka sa strana bude pripravovať na kampaň.

Zakladajúci členovia po vzniku strany prispeli po tisíc eur. "Chceme k tomu pristupovať racionálne. Nechceme sa zadlžovať," povedal Dzurinda. Pri otázke na to, ako sa odlišujú, je podľa Dzurindu priemerný vek členov strany i tým, že do politiky prinášajú doposiaľ neznámych ľudí.

Čo na snem Modrých hovorí komentátor TV JOJ Arpád Soltész zistíte vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie