Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Politici reagujú na žalobu na Harabina: Trestné činy schvaľuje opakovane, veríme v úspešný koniec procesu
Zdielať na

Politici reagujú na žalobu na Harabina: Trestné činy schvaľuje opakovane, veríme v úspešný koniec procesu

BRATISLAVA / Bývalého sudcu najvyššieho súdu obžalovali kvôli schvaľovaniu ruskej invázie na Ukrajinu. Politici veria v spravodlivosť.

Informáciu o obžalobe na bývalého sudcu najvyššieho súdu, ale aj kandidáta na prezidenta a lídra strany Vlasť Štefana Harabina priniesol Denník N

Hlas-SD tvrdí, že každý je zodpovedný za to, čo rozpráva

Manažér strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok pre Noviny PLUS TV JOJ uviedol, že zodpovednosť si musí uvedomovať každý bez rozdielu.

"V rámci politického súboja si každý musí niesť zodpovednosť za svoje výroky a činy, rovnako aj pán Harabin," uviedol Šutaj Eštok s tým, že toto vyjadrenie Štefana Harabina je predmetom diskusie. 

Veľmi podobne vidí vzniknutú situáciu aj hnutie Sme rodina Borisa Kollára. Podpredseda NR SR a šéf poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský pre Noviny PLUS TV JOJ akcentoval zodpovednosť každého človeka, a to nielen za svoje konanie, ale aj výroky.

"Musí byť pripravený znášať aj následky. V tomto prípade je len na posúdení súdov, či sa Štefan Harabin dopustil trestného činu, alebo nie," uzavrel. 

Dostál dúfa, že Harabin skončí za mrežami

Ondrej Dostál za SaS sa vyjadril, že skutočnosť, že Rusko vedie voči Ukrajine agresívnu vojnu, sa nedá spochybniť. "Dopúšťa sa tam vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti. Je pochopiteľné, že ak niektorí slovenskí občania schvaľujú toto správanie tak, ako je to v prípade Štefana Harabina, tak čelia trestnému stíhaniu," povedal pre Noviny PLUS TV JOJ. 

"Ja toto rozhodnutie vítam a dúfam, že proces bude dotiahnutý do úspešného konca a pán Harabin bude riadne usvedčený a odsúdený," uzavrel poslanec NR SR za SaS. 

Naď hovorí o pravidelnom porušovaní zákona

Exminister obrany a poslanec za Demokratov pre Noviny PLUS TV JOJ reagoval dôverou v OČTK. "Pán Harabin sa opakovane na rôznych fórach pohybuje za hranou, alebo veľmi na hrane zákona," začal svoju reakciu. 

Podľa Naďa opakovane schvaľuje správanie, ktoré je všeobecne považované za trestný čin. "Som rád, že sa aj prokuratúra stotožnila s trestným oznámením, ktoré podal kolega Juraj Šeliga, a počkajme si na rozhodnutie súdu," uzavrel Jaroslav Naď. 

Smer-SSD zatiaľ reagovať odmietol.

Súvisiace články

Najčítanejšie