Jasno
Bratislava
Uršuľa
21.10.2024
Expert Breiner o extrémizme: Z premávania sa po večierkoch ruskej ambasády sa robí kampaň
Zdielať na

Expert Breiner o extrémizme: Z premávania sa po večierkoch ruskej ambasády sa robí kampaň

BRATISLAVA / Dezinformácie sú v spoločnosti obrovským problémom. Slovenský model chce Rusko skúšať aj u susedov. Na problémy doma upozorńuje aj expert.

Dnes extrémista, zajtra mainstream, kritizuje Breiner 

Odborník na kybernetické hrozby Victor Breiner upozornil, že boj s dezinformáciami sme veľmi zanedbali. "Na normalizáciu toho najhoršieho, čo u nás proruský antisystém vychoval sa nečinne pozeráme roky. Od Bombiča, remeslom brúsiča koľajníc, a jeho poltucta zbytočných zatykačov, Garbára, ktorý za špionáž pre Rusko dostal podmienku," poznamenal kriticky. 

Spomenul pritom aj ďalší fenomén. "Dezinfoweby, ktoré sme na rozdiel od iných krajín vďačne znovu zapli (a ešte sa im raz aj ospravedlníme), až po expertných štátnych úradníkov, ktorí kvôli strategickému nezáujmu štátu, zo zúfalosti odišli riešiť problém ruského vplyvu do Bruselu," vyratúval odborník, ktorý pôsobil aj na ministerstve obrany. 

Veľa problémov, málo riešení

Breiner skritizoval aj návštevu ruskej Ambasády, ktorou sa chválil šéf Republiky. "Promenádovať sa na recepcii ruskej ambasády v čase, kedy Kremeľ vraždí ľudí, unáša deti a pustoší našich statočných susedov je tak normálne, že nielen sa nad tým málokto vážne pozastaví, oni tým pomerne úspešne kampaňujú," upozornil kriticky. 

"Otázku, prečo sme na tej ambasáde nechali tých ľudí toľko, že organizujú pre svojich slovenských pomáhačov večierky, sa radšej nebudem pýtať. Všetko, čo bolo včera extrém, je dnes normálne a dnešní dezinformátori a extrémisti sú zajtrajší novinári a verejní intelektuáli," poznamenal Breiner. 

Poznamenal aj, že prví, ktorí si to odskáču budú novinári, a mimovládky, ktorí sa od jesene zrejme stanú poslednou prekážkou na ceste k orbanizácii Slovenska. "Pre tých, ktorí ešte stále nestratili chuť bojovať - tu je cesta. Podporujme nezávislé médiá a silnú občiansku spoločnosť - môžu byť posledným garantom našej mladej demokracie," uzavrel. 

Súvisiace články