Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Lenč: Matovičovi nejde ani o Kollára, ani o zbité ženy. Chce len zneužiť tému v kampani
Zdielať na

Lenč: Matovičovi nejde ani o Kollára, ani o zbité ženy. Chce len zneužiť tému v kampani

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič vyzval predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), aby sa ospravedlnil za výroky o bití žien. V opačnom prípade zahlasuje za jeho odvolanie z funkcie. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii. "Nemôžeme tolerovať, že druhý najvyšší ústavný činiteľ dnes opakovane hovorí, že bude biť ženu, ak mu žena k tomu dá príčinu," vyhlásil Matovič.

Líder "obyčajných" začal tým, že "ženu ani kvetinou neudrieš". Zároveň však pokračoval tým, že to, čo sa pred 12 rokmi udialo vo vile, nie je možné objektívne posúdiť a teda ani súdiť. 

Od Kollára očakáva do hlasovania verejné ospravedlnenie za výroky o tom, že je správne biť ženy, ak má chlap príčinu. Rovnako by mal podľa predseda parlamentu vyzvať mužov na Slovensku, aby ženy nebili. V opačnom prípade avizuje hlas za jeho odvolanie z funkcie.

Z klubu OĽANO podľa Matoviča prídu na mimoriadnu schôdzu všetci, ktorí budú môcť. O tom, ako poslanci budú hlasovať, s nimi nekomunikoval.

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Kollára z funkcie sa má konať v utorok (4. 7.) o 14.00 h. Iniciovali ju nezaradení poslanci okolo Eduarda Hegera. Dôvodom je kauza fyzického napadnutia bývalej Kollárovej partnerky. Šéf parlamentu priznal, že ju pred 12 rokmi udrel po tom, ako ohrozila ich dieťa. Odmietol jej ďalšie obvinenia, vidí za nimi kampaň na jeho očiernenie. Šéfa parlamentu vyzvali na odstúpenie viaceré strany. Kollár z funkcie odísť nemieni.

Trocha málo, trocha neskoro?

Podľa politológa Jozefa Lenča je všetko inak. Lídrovi OĽaNO nejde o obete násilia, ale o vendetu. "​Ja si myslím, že sa Igor Matovič ku kauze prihlásil, lebo ešte stále trvá a potenciálne sa dá použiť na kampaň. Suma sumárum je výzva Kollárovi iba pomstou za ukončenie schôdze," reagoval Lenč pre Noviny PLUS TV JOJ. "Matovičovi ide o využite témy v prospech vlastnej kampane," uzavrel Lenč. 

Súvisiace články

Najčítanejšie