Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tŕň medzi ružami? Matovič sa spája s Remišovou a Záborskou. Hrá vabank tak, ako vždy, reaguje Lenč
Zdielať na

Tŕň medzi ružami? Matovič sa spája s Remišovou a Záborskou. Hrá vabank tak, ako vždy, reaguje Lenč

BRATISLAVA / Líder OĽaNO to oznámil v live diskusii. Spojenie sa skloňovalo už niekoľko týždňov.

Matovič oznámil spojenie so stranou Za ľudí Veroniky Remišovej, ale aj s Kresťanskou úniou Anny Záborskej. Znamená to, že vo voľbách ako koalícia budú musieť dosiahnuť minimálny výsledok 7 %. Matovič informáciu zverejnil v diskusnej relácii na TA3

7 % hranica nie je len tak

Matovič sa doteraz koalíciam vyhýbal a dával prednosť spoločným kandidátkam s viacerými hnutiami. V minulosti to bolo spojenie s Kresťanskou úniou, ale aj so Zmenou zdolal Jána Budaja a Novou Gábora Grendela. V koalícii bude Matovič vstupovať do volieb po prvý raz. 

Naposledy si na koalícii vylámalo zuby koalícia Progresívneho Slovenska a strany Spolu. Na prekonanie 7 % im chýbalo niekoľko stoviek hlasov. 

Podľa politológa hrá Igor Matovič vabank, čo je pre jeho politiku príznačné. "Je isté, že on na prežitie nepotrebuje parlamentný príjem a 7 %, myslím, že túto hranicu prekoná. A myslí si to aj on. Ak by mu to takto nevychádzalo, tak by do koalície nešiel," povedal politológ Jozef Lenč s tým, že to, čo robil Matovič doteraz, bude robiť aj naďalej. 

Podľa odborníka bude jeho napredovanie, ak by sa ocitol mimo parlamentných lavíc, závisieť od toho, aký mediálny kanál si vytvorí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie