Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Politici reagujú na prepustenie Aláča z väzby. Chaos alebo pomsta?
Zdielať na
Noviny PLUS

Politici reagujú na prepustenie Aláča z väzby. Chaos alebo pomsta?

BRATISLAVA / V nedeľu 20. augusta v skorých ranných hodinách prepustili zo zadržania obvineného riaditeľa SIS Michala Aláča. Bol zadržaný pre obavy z možného marenia vyšetrovania a ovplyvňovania svedkov. Aláč bude stíhaný na slobode, keďže prokurátor ani vyšetrovateľ nepodali návrh na väzbu.

Jeho obhajca Marián Bošanský považuje obvinenie za nelogické, keďže podľa neho nič nepreukazuje existenciu zločineckej skupiny a jej fungovanie. Po prepustení sa Aláč vyjadril aj na tlačovej besede spolu so svojím advokátom, kde povedal, že je viazaný mlčanlivosťou a preto sa mohol vyjadriť len k určitým skutočnostiam.

Pellegrini: Výsledkom je zmätok

 "Teatrálne policajné zásahy sa neraz končia fiaskom," poznamenal predseda Hlasu Peter Pellegrini, pričom pripomenul, že polícia graduje svoje úsilie pár týždňov pred voľbami. "Ide zjavne pozatvárať všetkých, ktorí upozorňujú na jej početné prešlapy." Výsledkom je podľa neho zmätok a nedôvera ľudí voči štátu a jeho inštitúciám.

Kollár: Po voľbách už bude len zákon vendety

"Cesta do pekla je dláždená tými najlepšími úmyslami," povedal Boris Kollár v súvislosti s konfliktami v polícii. "Lenže keď po tej ceste kráčali a začali manipulovať niektoré výpovede, tak to už v poriadku nie je a je to trestný čin." Podľa predsedu Sme rodina tu máme dva polarizované tábory, pričom verejnosti nevadí, že obidve strany porušovali zákon. Preto vyzýva prezidentku a premiéra, aby našli schopných policajtov, čo to tam budú vedieť vyčistiť "a nebudú zamazaní ani jednou a ani druhou stranou." 

Fico: Spochybňujú každého, kto má iný názor na to, čo robili čurillovci

"Ja si myslím, že dni pána Aláča sú zrátané" reagoval Robert Fico na otázku o policajnom prevrate. Pripomína, že dôvody obvinenia šéfa NBU Konečného sú smiešne a že je obvinený za personálne rozhodnutia, ktoré robil vrámci svojho vlastného úradu. Podľa predsedu Smeru stojí za všetkým prezidentka Čaputová, ktorá drží chrbát Hamranovi, čurillovcom, ako aj Lipšicovi. Fico tiež dodal, že podľa neho sa mimoriadna schôdza parlamentu k dianiu v polícii neotvorí, keďže sa zrejme nenájde dostatočný počet poslancov.

Zdielať na

Súvisiace články