Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Uhríkova kauza má pokračovanie: Do telky sa klamať neoplatí, odkazuje exminister Naď
Zdielať na

Uhríkova kauza má pokračovanie: Do telky sa klamať neoplatí, odkazuje exminister Naď

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Kauza okolo predsedu Republiky a lídra jej kandidátky do volieb Milana Uhríka, má dohru. Včera sa ukázalo, že bol členom mládežníckej organizácie pod SDKÚ, dnes Jaroslav Naď (Demokrati) tvrdí, že bol aj členom Dzurindovej strany.

Jaroslav Naď zverejnil informáciu, ktorá podľa enho dokazuje, že šéf Republiky Milan Uhrík nebol iba členom Novej generácie. Naď je presvedčený, že bol zjavne aj členom SDKÚ. "Včera som dostal inú foto zase ja. Je to zjavne výsek zo zoznamu členov Novej generácie, kde je aj definované, či tento člen je alebo nie je aj členom strany SDKÚ," zverejnil exminster. 

Do telky sa klamať neoplatí, odkazuje Naď

"A čuduj sa svete, Milan Uhrík bol podľa tohto zoznamu aj členom strany SDKÚ. Originál časti zoznamu mám k dispozícii, ostatných členov na zverejnenom zozname som rozmazal ja, pre ochranu ich súkromia. Tak ako to bolo pán Uhrík, naozaj to boli iba dve tri stretnutia? Lebo to Vás teda rýchlo presvedčili, keď ste sa stali členom strany SDKÚ tak rýchlo. A pre istotu ešte raz, informácií bude asi aj viac, tak pripomínam, pán Uhrík, do telky sa klamať neoplatí," napísal exminister obrany Jaroslav Naď na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti.

Nie som žiaden fašista, reaguje Uhrík

"Milé médiá, tak vidíte. Nie som žiadny fašista. K svojim názorom som sa nedopracoval cez nejaké trápne hajlovanie, ale normálne - životnou skúsenosťou a kritickým myslením. Bol rok 2010. Neexistovala žiadna alternatíva, žiadna Infovojna, ktorá vznikla až o 5 rokov neskôr, žiadny Slobodný vysielač, Hlavné správy, jednoducho nič," tvrdí vo svojom stanovisku Uhrík, ktorý sa odvoláva na to, že bol mladým študentom v Bratislave a bez politického prehľadu. 

Na členstvo v Novej generácii pod SDKÚ ho podľa jeho vyjadrenia presvedčili kamaráti, ktorí chceli, aby sa spolus s nimi angažoval v politike.  "Mal som kresťansko-konzervatívne názory, tak som sa ako pridal k mládeži SDKÚ. Pár krát sme sa stretli, ale reálne sa tam nerobilo nič. Rýchlo som sa však zorientoval a zistil, že ich politika nie je správna. Napokon, tak aj dopadli...," zhodnotil Uhrík.

Súvisiace články

Najčítanejšie