Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Na hrane so Šimečkom a Matovičom: Expremiérove útoky z každej strany a výčitky Šimečku
Zdielať na

Na hrane so Šimečkom a Matovičom: Expremiérove útoky z každej strany a výčitky Šimečku

BRATISLAVA / Bitka, krik, ale aj nenávistné verbálne prejavy či nebývalá starostlivosť o migrantov. O dva týždne volíme a asi uznáte, že predvolebná atmosféra začína byť stále menej znesiteľná. Najnovšie preferencie priniesla agentúra AKO, ktoré ukázali, ako by voľby dopadli dnes. Sledovali ste posledný duel Na hrane pred veľkými predvolebnými diskusiami, ktoré prídu na rad už na budúci týždeň. Hosťami boli Igor Matovič (OĽaNO) a Michal Šimečka (PS).

Politický Mortal Kombat

Igor Matovič musel hneď v úvode čeliť (preňho) nepríjemným otázkam o bitke na Námestí Slobody v hlavnom meste. Práve na tomto mieste sa dostal do ostrej potýčky s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SDD).

"Viem, že niektorí ľudia, ktorí plávajú len po povrchu by za tým chceli vidieť video z Cannes," reagoval Matovič, ktorý je presvedčený, že pravda sa ich dotkla natoľko, že sa nedokázali ovládať. Odvolával sa aj na výrok advokáta Petra Kubinu, ktorý uviedol, že Smer-SSD spáchal zločin krádeže. 

"Mám právo, ako občan Slovenskej republiky ísť na verejnú tlačovú konferenciu a prejaviť svoj názor?" pýtal sa Matovič, ktorý nechcel odpovedať, či je tento incident aj jeho hanba. 

Podľa lídra PS je situácia nedôstojná a nevypovedá nič dobré o slovenskej politickej kultúre. Hanba je to však nielen doma, ale aj v zahraničí. Smer-SSD označil za farizejov, ktorí nesú zodpovednosť za aktuálny stav s utečencami, práve kvôli dokladu, ktorý na mimoriadnej schôdzi odmietli zrušiť. 

 "Celý tento incident najviac pomôže Robertovi Ficovi," poznamenal Šimečka a pripomenul, že oni protestami v minulom predvolebnom období, pomohli ĽSNS. Vtedy tieto protesty označil Matovič "za cestu do pekla"

"Ja verím, že to myslíte zo srandy," odpovedal Matovič na otázku, či jeho výroky nie sú pokrytecké. PS vtedy podľa neho robila fašistov aj z voličov ĽSNS.

Šimečka vs Matovič

Matovič Šimečku obvinil, že Slovensko predá mafii. "Progresívne Slovensko je jedinou stranou, ktorá tú šancu, poraziť mafiu má. Vy ste tú šancu mali a premrhali ste ju. Pustili ste mafiu do SIS," obul sa doňho Šimečka s tým, že Matovič sa nesnaží posunúť, alebo si priznať, že takto sa nevládne. Po Matovičových útokoch kade tade ho Šimečka vyzval, "Aby sa konečne prestal schovávať za iných"

Stretnutie s Dzurindom

Na pretras prišlo aj stretnutie s Mikulášom Dzurindom. Šimečka dodal, že stretnutie bolo dôverné, ale keď sa rozhodol expremiér o tom hovoriť, tak môže aj on. Odmietol, že by vyzýval menšie strany na odstúpenie, lebo "mu to pripadá neslušné".

"Určite by som to nenazval zradou," reagoval na Andreja Kisku, ktorý upozorňoval, že PS bude mať nižší koaličný potenciál, než Smer-SSD. S Kiskom Matovič súhlasil, lebo podľa neho zablokoval spájanie pred minulými parlamentnými voľbami. 

"Vy mimoriadne podceňujete vašich voličov," zaútočil Matovič, ktorý povedal, že o čo viac hlasov bude mať PS, o to pravdepodobnejšie bude, že nebude mať s kým vládnuť a "dopadne ako Mečiar". Fico bude podľa neho vládnuť s koaličnou väčšinou. "Ak je to niekto, kto robí politiku na seba a kvôli svojmu egu, tak je to Matovič," reagoval Šimečka s tým, že Matovič nechce bojovať s mafiou, ale zachraňovať svoje percentá. Šimečka dodal, že PS už teraz naberá nerozhodnutých voličov. 

Ako reagovali na prieskum? Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie