Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
S prezidentkou sa stretol aj Majerský: KDH najpravdepodobnejšie mieri do opozície, všetko závisí od kompromisov liberálov
Zdielať na

S prezidentkou sa stretol aj Majerský: KDH najpravdepodobnejšie mieri do opozície, všetko závisí od kompromisov liberálov

BRATISLAVA / Stretnutie s hlavou štátu absolvoval aj Milan Majerský. Ako jediný zo zvolených šéfov strán priniesol prezidentke do paláca kyticu. Hlava štátu predsedov postupne informuje o svojom ďalšom postupe po tom, čo dala poverenie na zostavenie vlády Smeru.

Milan Majerský (KDH) dorazil do paláca po lídrovi Hlasu-SD Petrovi Pellegrinim. "KDH sa v prvom rade teší z návratu do parlamentných lavíc," reagoval Majerský s tým, že sa mu zdá, že jeho hnutie mieri do opozície. "Do vlády so Smerom nepôjdeme," dodal. Podotkol, že finálne rozhodnutie má rada KDH, ktorá má zasadať 14. októbra. 

"Bola to oťukávačka," poznamenal na margo neformálnych stretnutí s lídrom PS. "Samozrejme, pri štvorkoalícii, kde by malo byť PS, Hlas, SaS a KDH je veľa nezodpovedaných otázok," reagoval Majerský. Vraj by cesta k spoločnej dohode nebola jednoduchá.  

"Žiadna koalícia nie je samozrejmá," pokračoval. Podľa neho rokovania môžu zlyhať aj na tom, že liberáli nebudú ochotní urobiť ústupky. "Na prvých stretnutiach sú zadefinované nejaké rámce a s tými pôjdem na radu KDH," doplnil Majerský. Rada KDH má 120 členov. Spojenie s Matovičom považuje za neprijateľné. 

Majerský oznámil, že zostáva aj županom v Prešove. 

Súvisiace články