Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Matovič po stretnutí s prezidentkou: Prezidentke som vyčítal, že nám ani raz nepodržala chrbát
Zdielať na

Matovič po stretnutí s prezidentkou: Prezidentke som vyčítal, že nám ani raz nepodržala chrbát

BRATISLAVA / Stretnutie u hlavy štátu absolvoval aj líder OĽaNO Igor Matovič.

"Bohužiaľ, zatiaľ áno," odpovedal Matovič na to, či zostáva lídrom. Aktuálne ide podľa lídra OĽaNO len o tanečky a budúca koalícia je dávno rozhodnutá. Igor Matovič sa však veľmi neposunul a venoval sa svojej klasickej rétorike o tom, že si zakaždým "vytiahne Čierneho Petra" a tvrdí, že podľa médií môže za všetko. 

Igor Matovič na stretnutie meškal

"Ja si myslím, že štandardne tak, ako iní predsedovia strán," poznamenal s tým, že prezidentka ho oboznámila aj s tým, na kedy sa plánuje zvolať ustanovujúca schôdza NR SR. "Mal som potrebu pani prezidentke vytknúť, že v tých najťažších chvíľach, ktoré sme prežívali ako vláda, som od nej očakával, že podrží chrbát a ani raz to neurobila," povedal Matovič s tým, že si myslí, že aj to napomohlo výsledku v týchto voľbách. 

"Viete, keď v najťažších chvíľach poprosíte prezidentku, aby s vami urobila tlačovku, aby ste vyzvali ľudí k zodpovednosti počas sviatkov, kedy nám najviac ľudí zomieralo, a keď to pani prezidentka vtedy odmietla, tak to nepomohlo veci," sťažoval sa Matovič, ktorý hlave štátu vyčítal aj to, že si zvolala vlastné konzílium odborníkov. Podľa neho aj spochybňovala opatrenia vlády, a to podľa neho nahrávalo "dezolé"

Matovič o ďalšej koalícii nerokuje s nikým, "lebo bez mafie sa 76-tka zostaviť nedá". Dodal, že odmietajú hrať primitívnu hru o rozdelenom Smere na dve časti. Robert Fico podľa Matoviča vládu zostaví a "budú držať basu, aby sa vyhli base"

Viac vo videu:

Súvisiace články