Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Prezidentka stanovila dátum ustanovujúcej schôdze NR SR, na výmene Huliaka trvá
Zdielať na

Prezidentka stanovila dátum ustanovujúcej schôdze NR SR, na výmene Huliaka trvá

BRATISLAVA / Prezidentka informovala verejnosť, že ustanovujúca schôdza bude budúci týždeň. Od podmienky vymeniť Huliaka však neustúpi.

Schôdza budúci štvrtok

Prezidentka SR Zuzana Čaputová stanovila termín ustanovujúcej schôdze Národnej rady (NR) SR na stredu 25. októbra. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Presný čas schôdze však zatiaľ nie je známy, určí ho predseda NR SR Boris Kollár. 

Vládu vymenuje až po výmene Huliaka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová stanoví termín vymenovania novej vlády až po doručení nového návrhu kandidáta na post ministra životného prostredia, aby mohla vymenovať novú vládu v kompletnom zložení.

SNS si za Huliakom stojí

"Slovenská národná strana dnes povedala, že stojí za svojim nominantom pánom Huliakom," uviedol Taraba v relácii Na hrane TV JOJ s tým, že Huliak má problém s prezidentským palácom. Pravdou však je, že problém má aj s enviromentalistami. Taraba akcentoval, že každý nominant SNS čelí lynču.

"Jediné, čo SNS deklaruje je, že stojíme za pánom Huliakom," povedal s tým, že prezidentka podľa neho nemá na takýto krok právo. "Pre mňa je toto novinka a nemyslím si, že je na mieste, aby som ja spochybňoval svojho kandidáta," odpovedal Taraba na otázku, či bude šéfom ministerstva životného prostredia on.

"Ja ďakujem pani prezidentke za ten krok, ktorý urobila," reagoval Gröhling s tým, že je šokovaný reakciou Tarabu, ktorý sa zastáva Huliaka. Vytiahol aj papier na ktorom mal vypísané všetky nenávistné výroky poslanca Huliaka. Spomenul aj šírenie dezinformácií, čo podľa neho Huliak robí pravidelne nielen v televíziách, ale aj na sociálnych sieťach. Problémom je aj to, že Huliakov brat má podnikať s drevom.

Súvisiace články

Najčítanejšie