Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Igor Matovič tvrdí, že Huliak je figovým listom Danka: Zastavme Smer, vyzýva prezidentku
Zdielať na

Igor Matovič tvrdí, že Huliak je figovým listom Danka: Zastavme Smer, vyzýva prezidentku

BRATISLAVA / OĽaNO tvrdí, že nominácia Rudolfa Huliaka má len prekryť nominata Smeru-SD Roberta Kaliňáka do čela ministerstva obrany. Hlavu štátu vyzýva, aby túto nomináciu zastavila.

Pre OĽaNO je neprijateľné, aby práve exminister vnútra Robert Kaliňák viedol rezort obrany a tým pádom aj vojenské spravodajstvo. Spomínal výpovede svedkov v prípadoch ako Očistece, ale nevynechal ani kauzu Vírus. "Pani prezidentka vy naozaj považujete nomináciu Roberta Kaliňáka za bezúhonnú a bezroblémovú?" pýtal sa Matovič a nominanta SNS Rudolfa Huliaka nazval "dilinkom".Hlavu štátu zároveň vyzval, aby "vytiahla hlavu z piesku".

Matovič rieši Kaliňáka už od včera

Matovič tvrdí, že Danko hrá s Rudolfom Huliakom "špinavú hru". "Použil ho ako figový list, ktorým zakryl Ficovu najväčšiu škodnú v novej vláde. Áno, Huliak je úlet, ale škody, ktoré by napáchal sú tisícinou toho, čo napácha Kaliňák, ktorý bude mať v rukách mimoriadne dobre vybavených vojenských tajných," napísal na sociálnej sieti. 

Matovič tvrdí, že Kaliňák dostal do rúk tých vojenských tajných, ktorých tunelovali podľa NAKA z akcie Vírus práve Kaliňákoví ľudia. "Len v tom jednom prípade so škodou 75 miliónov EUR. Ficovi, Kaliňákovi a bohužiaľ aj pani prezidentke sústredený hejt na Huliaka len a len vyhovuje," zdôraznil Matovič nielen na sociálnej sieti, ale aj na tlačovej konferencii v piatok. 

"Keď sa totiž hovorí o Huliakovi, zabúda sa na Kaliňáka ... a keď teda ľudia chcú niekoho ukrižovať, spoločne im traja menovaní podhodia Huliaka ... dav bude spokojný, "dosiahol" svoje, meterstrihajúca prezidentka bez odvahy tiež spokojná bude ... a najspokojnejší budú zločinci Kaliňák a Fico. ... a to, že pritom Danko bude zase za užitočného idiota, to nevadí, lebo vlastne jemu to dobre robí + najmä to nerobí zadarmo ... a hlavne bude sa môcť pred Huliakom tváriť, ako on za neho bojoval - veď vidíš, aj som ťa navrhol, len škaredá Fiona ťa dala dole!" tvrdí Matovič.

"Inak ... Danko hrá podľa scenára, ktorý mal dohodnutý s Ficom - Podhoď palácu Huliaka, svojmudavuchcieťpáčiťsa prezidentka po návnade siahne, budeš bojovať, ale nakoniec ho vymeníš zase za niekoho svojho, čo nebude toľko kľať oči a biznis na ministerstve ti pobeží a ja pod Huliakovou dymovou clonou prepašujem do vlády Kaliňáka," tvrdil ďalej. 

"Huliak síce bude sklamaný, ale zostane ti v parlamente verný, lebo veď si za neho "bojoval". ... len mám trošku pocit, že aj keď si môžeme o Huliakovi myslieť čokoľvek, určite túto špinavú hru Fica a Dankom postupne rozkľúčuje, tým viac, že na úvod sa Danko aj milo preriekol - keď povedal, že Huliakova nominácia je nomináciou "v prvom kole", čím krásne prezradil, že ju považuje len za nomináciu naoko," pokračoval v elaborácii. 

Súvisiace články