Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Je to trápne a detinské, reagoval Pellegrini na Blahu. Ten sa mu mal ospravedlniť a priznať si chybu
Zdielať na

Je to trápne a detinské, reagoval Pellegrini na Blahu. Ten sa mu mal ospravedlniť a priznať si chybu

BRATISLAVA / Ľuboš Blaha (Smer-SD) bude v priebehu týždna čeliť odvolávaniu. Postaralo sa o to KDH, kvôli krokom podpredsedu NRSR, ktoré aplikoval vo svojej kancelárii. Predseda NRSR Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa k nemu vyjadroval už včera a dnes zašiel ešte ďalej.

Peter Pellegrini sa do Ľuboša Blahu pustil po tom, čo zvesil v kancelárii NR SR portrét hlavy štátu, ktorý zamenil za obraz komunistu a podporovateľa Castrovej diktatúry Ernesta Che Guevaru. Odvolávať by ho parlament mohol už 14.11. 2023. "Určite nemôžeme očakávať, že prvý počin vládnej koalície bude, že v tajnom hlasovaní odvolá podpredsedu. Ale či sa schôdza otvorí, alebo neotvorí, to je už druhá otázka," reagoval Pellegrini. 

Detinský a trápny, odkazuje Pellegrini

"Viete ten počin považujem za detinský, považujem ho za trápny a vôbec sa s ím neviem stotožniť," poznamenal ďalej s tým, že Ľuboš Blaha toto video nenakrúcal vo svojom byte, ale v kancelárii NR SR. Poznamneal, že ako podpredseda NR SR sedí protokolárne ešte bližšie k zahraničným návštevám, ako členovia vlády. 

"Preto v situácii, kedy Slovenská republika 85% svojich všetkých investícii investuje zo štrukturálných fondov Euróspkej únie...," poznamenal s tým, že Slovensko má príspevky aj v rámci Plánu obnovy, ktoré majú sanovať obrovský investičný dlh, ale pripomenul aj otvorenú ekonomiku Slovenskej republiky. 

Gesto ľuboša Blahu označil za teatrálne a dodal, že vlajka EÚ je predpisová aj pre SR. "Keď sa žiakom nebude páčiť riaditeľ, tak čo? Ho zvesia z tabla?" poznamenal s tým, že "Blaha mu mal priznať, že to považuje za chybu a zrejme tak konať nemá". Uzavrel predseda parlamentu. 

​Na konenie Ľuboša Blahu videom odpovedal aj poslanec za SaS Ondrej Dostál. 

Súvisiace články

Najčítanejšie