Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Robert Fico na MŽP: Nerozumiem kvíleniu mimovládok. Ich vláda sa skončila
Zdielať na

Robert Fico na MŽP: Nerozumiem kvíleniu mimovládok. Ich vláda sa skončila

BRATISLAVA / Do úradu uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD) aj ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (SNS). Rezort podľa neho spĺňa všetky odborné kritériá.

"Ty aj tvoj tím ste boli schopní okamžite reagovať a pripraviť základné odpovede na to, čo trápi rezort životného prostredia," začal Fico s tým, že víta konštruktívnu spoluprácu medzi pôdohospodárstvom a MŽVP. Fico spomenul iba jednu vec, a to ako budeme pokračovať pri výrobe elektrickej energie vo vodnej elektrárni Gabčíkovo, ktoré je vo vlastníctve štátu. "Tento je rezort, ktorý je veľmi úzko napojený na spoluprácu so samosprávami a obcami," pokračoval predseda vlády ďalej. 

Fico nechce, aby sa ministri pretekali, kto si nechá najviac peňazí, a potom zistí, že ich nie je schopné minúť. Spomenul aj výzvu obnov svoj dom, kde sa budú môcť prihlásiť ľudia s poškodenými obydliami. "Časť tých peňazí sa dá minúť aj na opravu statických porúch," poznamenal Fico a dodal, že apriori financie slúžia na zateplenie. 

Fico požiadal koaličných partnerov, aby umožnili rokovať o PVV už v utorok. "Povinnosťou vlády je predložiť svoj program a požiadať národnú radu o dôveru do tridsiatich dní od menovania," povedal a nevynechal ani rozpočet, ktorý pred vládou leží a bude musieť vytvoriť v relatívne krátkom čase. Opäť zopakoval aj to, že verejné financie nie sú v dobrom stave. 

Zdôraznil, že "mediálna presilovka je obrovská" a dodal aj to, že "mimovládky kvília". "Vláda mimovládneho sektora sa skončila," povedal s tým, že mimovládne organizácie, ktoré podľa neho vláde škodia, sa pomoci od štátu nedočkajú. "Rozhodli sme sa pre finančný model na zabezpečenie plnohodnotného 13. dôchodku," uzavrel. 

Súvisiace články