Zatiahnuté
15°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Čo sa to deje? Na hoax o chlebe s masťou za 8,90 eura naletel poslanec, bývalý predseda NR SR aj exposlankyňa
Zdielať na

Čo sa to deje? Na hoax o chlebe s masťou za 8,90 eura naletel poslanec, bývalý predseda NR SR aj exposlankyňa

BRATISLAVA / Meme vytvorila satirická stránka Emefka, ktorá si robila žarty z vianočných trhov. Politici vtipný obrázok zobrali za fakt.

Na post poslanca za SNS upozornila satirická stránka Zomri. "Pán poslanec Karol Farkašovský za SNS, bývalý moderátor Televíznych novín v Markíze (pozdravujeme ministerku kultúry), napísal elaborát o tom alias hoax, že na Hlavnom námestí v slniečkarskej liberálnej Bratislave predávajú zlí obchodníci chleba s vegan masťou za 8,90 € a je to útok na Národné menu," napísalo Zomri. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

"Avšak, tento obrázok je pôvodne zo satirickej stránky emefka_official, ktorý sme uviedli vpravo. Status pána poslanca vľavo. Čo z toho vyplýva? tvmarkizaofficial, nedovoľ ísť do politiky už žiadnym svojim moderátorom! Prosím," vysvetlila stránka v príspevku na sociálnej sieti. Portál Emefka vyvráteniu hoaxu dokonca venoval samostatný článok

Poslanec viní "nenažratých obchodníkov"

"Tentoraz nie o politike, aj keď trochu predsa... O tom, ako človeka ešte aj v predvianočnej Bratislave svinstvo postretne. Niektoré médiá si pred časom robili žarty z pojmu „národné menu“. Ako už mnohokrát, aj teraz vytrhli veci z kontextu. Popritom, samozrejme, zosmiešňovali aj ešte len vznikajúce ministerstvo cestovného ruchu a športu. Vraj načo nám je. Tak sa dobre pozrite na fotografiu – z Hlavného námestia v Bratislave," napísal poslanec na sociálnej sieti. 

"Ponúkajú tam vskutku staré ľudové jedlo našich predkov. Chlieb s masťou a cibuľou. Jeden krajec za 8,90 eura. Že vraj Bio. Nech stojí krajec chleba 0,20 centov, masť ďalších 0,20 centov a štvrtinka cibule detto. Výrobná cena približne 0,60 centov. Predávať ho za 8,90 eura je obyčajné zderstvo a ozaj hrubé chrapúnstvo," pokračoval rozhorčený národniar ďalej. 

"Najhorší nepriateľ občana i turistu je nenažratý obchodník. A takíto robia Slovensku hanbu. Treba s nimi urobiť poriadok. A nové ministerstvo cestovného ruchu má byť okrem iného aj o nastolení poriadku, pravidiel a funkčného dlhodobého systému, aby niekto nemohol takto parazitovať. Nenažratí obchodníci nemôžu na úkor nás všetkých špiniť a kaziť dobré meno Slovenska," uzavrel svoj príspevok. 

Pridali sa aj Boris Kollár či Anna Belousovová

Meme nenechalo chladnú ani bývalú členku SNS ešte z dôb Jána Slotu Annu Belousovovú. "Nedávno sme si pripomínali výročie "Nežnej". Vypočuli sme si kopu prázdnych rečí a fráz. Neraz nám o demokracii kázali rôzni profesionálni prevracači kabátov, alebo tí, ktorí pred '89 ešte ani nežili. Priložené foto charakterizuje asi dostatočne výrečne, kam sme sa dostali. Chlieb s masťou a cibuľou za 8,90 €!!!" napísala poslankyňa. 

Boris Kollár viní z fiktívnej ceny fiktívneho chleba Bratislavského primátora. "Nie je náhodou nenažratý Bratislavský magistrát?" pýtal sa Kollár poslanca Karola Farkašovského. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)