Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Poslanci reagujú na výsledok hlasovania. Hovorili o porušení zákona aj o arogantnom čude
Zdielať na

Poslanci reagujú na výsledok hlasovania. Hovorili o porušení zákona aj o arogantnom čude

BRATISLAVA / Opozícia reaguje na neúspešné odvolávanie ministra vnútra. V pléne bolo prítomných len 136 poslancov, viacero poslancov PS chýbalo.

Progresívne Slovensko trvá na svojich argumentoch

Predseda Michal Šimečka uviedol, že výsledok nemení to, že "zostávajú platné dôvody pre jeho odvolanie". Koalícii vyčíta, že v pléne nezazneli žiadne pádne argumenty, prečo by mal Matúš Šutaj Eštok zostať ministrom. "Dôvodom bola arogancia moci," poznamenal šéf progresívcov, ktorý trvá na tom, že minister za Hlas porušil zákon. 

OĽaNO operovalo s vraždou novinára

Igor Matovič sa obsahom vrátil ku svojmu príspevku v pléne NR SR. Pripomínal, že práve počas vlády Smeru-SD došlo k únosu polície a vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Spomenul aj to, že v čase vraždy si na internete vyberala svadobné šaty. "Arogantné čudo, ktorého si vybral organizovaný zločin za ministra vnútra, naďalej zostáva ministrom vnútra," poznamenal Matovič. 

SaS tvrdí, že Šutaja Eštoka podržali ľudia, ktorým záleží na nevyšetrovaní

"Smer a SNS veľmi dobre vedia, aké kauzy sa začali počas predchádzajúcej vlády vyšetrovať a aký dosah to na nich malo. Aj preto im extrémne záleží na tom, aby bol na čele ministerstva vnútra človek, na ktorého sa môžu spoľahnúť. Šutaj Eštok sa stal symbolom pomsty Roberta Fica. Nič sa nebude diať a všetko bude pokračovať tak, ako si Robert Fico želá. Toto všetko sa deje navyše s posvätením Petra Pellegriniho, ktorý sa svojho ministra ani raz nezastal a na jeho obhajobu vystúpil Robert Fico. Toto je signál, že Hlas je úplne zbytočný," zverejnila SaS. 

Peter Pellegrini označil schôdzu za absurdnú

Peter Pellegrini to povedal po opozíciou iniciovanom neúspešnom odvolávaní Šutaja Eštoka z funkcie ministra. "Z môjho pohľadu išlo o absurdnú schôdzu, nevídanú, keď návrh na odvolanie ministra bol avizovaný ešte skôr ako samotný pán minister dostal dôveru od NR SR," podotkol Pellegrini. Rokovanie parlamentu podľa neho zbytočne blokovalo ministrov v ich práci. 

Súvisiace články