Polojasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Z odvolávania Andreja Danka nič nebolo, Pellegriniho Hlas ho podržal
Zdielať na

Z odvolávania Andreja Danka nič nebolo, Pellegriniho Hlas ho podržal

BRATISLAVA / Odvolávaniu čelí predseda SNS a podpredseda parlamentu pre nehodu v bratislavskej Dúbravke, ktorá sa stala presne pred týždňom. Národniar odišiel z miesta nehody a zároveň "fúkal" až po pätnástich hodinách, napriek tomu po niekoľkých dňoch napokon prišiel o vodičák.

Hoci sa prezentovalo 126 poslancov, za program zahlasovalo len 52 poslancov. Andrej Danko tak zostáva podpredsedom NR SR.

Hlas Danka podržal

"Strana Hlas po dopravnej nehode podpredsedu parlamentu vyhlásila, že v prípade preukázania jeho vážneho porušenia zákona vidí priestor aj na vyvodenie politickej zodpovednosti. Nehodu momentálne vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní, pričom z rozhodnutia generálneho prokurátora skúmajú aj trestnoprávny rozmer tohto skutku," uviedla strana v stanovisku. 

"Hlas očakáva, že po skončení vyšetrovania v závislosti od jeho výsledkov zaujme Andrej Danko k celému incidentu jasný osobný i politický postoj. Dovtedy však Hlas odmieta podporovať zjavné politické zneužívanie celej témy parlamentnou opozíciou, ktorá používa na predstaviteľov vládnej koalície úplne iný morálny meter ako na svojich vlastných nominantov v minulosti. Preto sa poslanci Hlasu pri schvaľovaní programu mimoriadnej schôdze zdržia hlasovania a počkajú na výsledky vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková. 

Podržal ho aj Smer

To, že Smer-SD nebude hlasovať za schválenie programu schôdze, uviedol ešte v utorok Marián Kéry v relácii Analýzy Na hrane. "Vy (poslanci strany SaS) ste takí prísni na druhých, ale keď ste vy boli vo vládnej koalícii, tak ste takí prísni neboli," bránil sa Kéry pričom argumentoval, že Gröhling pochybil v prípade diplomovky, na čo exminister školstva reagoval tým, že svoje pochybenie vysvetlil.

Kéry odmietol odpovedať na otázku, či by bol tak benevolentný aj v prípade, ak by išlo o príslušníka politickej opozície. "Nevylučujem podobný scenár ako dnes," poznamenal Kéry na konto odvolávania Andreja Danka s tým, že sa zaprezentujú, ale program neschvália. 

Súvisiace články