Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Pellegriniho minister Šutaj Eštok a jeho "liberálni dezoláti". Je to najlepší minister Smeru, hodnotí Štefančík
Zdielať na

Pellegriniho minister Šutaj Eštok a jeho "liberálni dezoláti". Je to najlepší minister Smeru, hodnotí Štefančík

BRATISLAVA / Hoci Hlas-SD na čele s Petrom Pellegrinim sľuboval novú politickú kultúru, vyzerá to, že všetko je inak. Minister vnútra za jeho stranu Matúš Šutaj Eštok použil slovo, za ktoré sa v minulosti poriadne rozčuľoval.

V diskusnej relácii TV Markíza sa spolu s Matovičovou poslankyňou a exministerkou Veronikou Remišovou hádal o trestnej legislatíve. V časti, kde sa riešilo aj to, že proti zmenám v trestnej legislatíve vystúpil aj Európsky parlament, sa nevyhol urážkam. Dvojica sa hádala tak, že moderátor pristúpil aj k vypnutiu mikrofónov. K zlomu došlo počas debaty o prezidentských kandidátoch. 

Šutaj Eštok odmietol, že by bola voľba prezidenta vyvážením síl v štáte. Celú "stať" venoval tomu, že Ivan Korčok je podľa neho podržtaškou, ktorá stojí v pozore vždy "keď hrá americká hymna". Pokračoval aj v časti o Andrejovi Dankovi a jeho nehode. So zverejnením videí vraj čaká na odobrenie zo strany krajskej prokuratúry. "Nenabúrajte tu teraz, pretože už mám ozaj pocit, že tu akýsi ozaj, nie vy, ale akýsi liberálni dezoláti snažia spochybniť ešte aj postavenie polície," uviedol Šutaj Eštok. 

Zaujímavé je, že práve Šutaj Eštok podobné výroky oponentom vyčítal a niekoľkokrát sa v súvislosti s tým pustil aj do exministra obrany Jaroslava Naďa (Demokrati). Zároveň niekoľkokrát akcentoval, že "oni dezolátmi nikoho nevolajú"

Je to najlepší minister Smeru, reaguje Štefančík

Politológ Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS povedal, že len ťažko sa dalo čakať niečo iné. "Šutaj Eštok je najlepším ministrom Smeru a to napriek tomu, že je z Hlasu. Od Roberta Fica sa toho veľmi veľa naučil," povedal politológ. Veľa z týchto znalostí teraz podľa odborníka využíva predovšetkým v prospech vládnej koalície. "K tomu sa ani nedá viac povedať," podal politológ. 

"Pán Šutaj Eštok od začiatku ukazuje, ako oni chápali inú politickú kultúru. Ak to má byť oveľa viac vulgárnejšie, prízemnejšie a drastickejšie, tak to je tá nová politická kultúra, ktorú sľubovali. Bohužiaľ, ich voliči si to interpretovali inak a dali im dôveru. My ostatní sme nečakali, že sa budú správať ako vzor západných demokracií," uzavrel politológ Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie