Oblačno
15°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Andrej Danko posiela tvrdý odkaz: Sulík, Matovič, Kollár musia plakať
Zdielať na

Andrej Danko posiela tvrdý odkaz: Sulík, Matovič, Kollár musia plakať

BRATISLAVA / Andrej Danko sa k informovaní o svojej kandidatúra znovu postavil minimálne svojsky.

Andrej Danko uviedol, že prijal výzvu predsedníctva SNS a od dnes je oficiálne kandidátom na prezidenta. Poznamenal, že začne exkurzom do histórie, lebo "mnohé veci zostali nevypovedané" a jeho kauzy "nikomu neublížili". Spomenul, že ho verejnosť neprávom spája s expredsedom SNS Jánom Slotom, ktorý "SNS priviedol na pokraj bankrotu"

Opäť hovorí najmä o tých druhých

"Išiel som do politiky ako úspešný advokát a napriek tomu som urobil veľa pre ľudí," poznamenal a vyzval Roberta Fica, "aby pozdvihol zástavu za koalíciu a vstúpil do boja o prezidenta". Danko sa venoval nielen Jánovi Slotovi, ale aj Igorovi Matovičovi, Borisovi Kollárovi a Richardovi Sulíkovi či Petrovi Pellegrinimu, ktorý podľa neho nezvláda vedenie NR SR, lebo "odmieta zmeniť rokovací poriadok". 

"Vyprosím si od Petra Pellegriniho, aby hovoril či SNS rozbije, alebo nerozbije vládu," pokračoval Danko s tým, že SNS nerozbije vládu, lebo "nemá kam odísť". Petra Pellegriniho nazval zradcom a upozorňoval Roberta Fica, že dať zradcovi druhú šancu je, ako nabiť mu pištoľ. Pripomenul, že Pellegirniho kauzy, ako fľaša od šampanského nepoužíval proti nemu. Povedal aj to, že "pätolízač Korčok nemôže byť Prezidentom Slovenskej republiky". Vyzdvihol, že on osobne má za sebou profesionálnejší príbeh, než Peter Pellegrini. 

Heslo jeho kandidatúry bude "Andrej Danko, prezident, ktorý nikdy nezradí"

Súvisiace články

Najčítanejšie