Polojasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Matovič kandiduje na prezidenta: Som ako bobkový list, ktorý polievke dáva chuť
Zdielať na

Matovič kandiduje na prezidenta: Som ako bobkový list, ktorý polievke dáva chuť

BRATISLAVA / Hnutie Slovensko konečne predstavilo kandidáta na prezidenta. Nie je nim nik iný než samotný predseda hnutia Igor Matovič. Hnutie zároveň podporilo poslaneckými podpismi aj kandidatúru historika Patrika Dubovského.

Matovičovo hnutie nezostalo svojej povesti nič dlžné a podpisy pre svojho kandidáta prinieslo do NR SR doslova 5 minút pred polnocou. Podpisy priniesol poslanec Michal Šipoš. Mená kandidátov ale v utorok (30. 1.) večer odmietol prezradiť.

Svoju kandidatúru v stredu 31. januára na tlačovej konferencii oficiálne potvrdil líder hnutia Igor Matovič. Podľa jeho slov ale kandiduje s tým, "že nemá šancu uspieť". "Nebojte sa, nevidíte pred sebou budúceho prezidenta," povedal Matovič na úvod svojej tlačovej konferencie. Slovensko je podľa neho krajinou, ktorá miluje klamstvá. Argumentoval tým, že krajina najviac trpí láskou k dezinformáciám. Krajina podľa neho "trpí neláskou k pravde".  

"Stojí tu pred vami človek, ktorý si povedal, že do toho ide," dodal na margo svojej kandidatúry. "Videli by sme jedného Korčoka, ktorý by sám diskutoval s mafiánmi. Chcem držať chrbát demokratickému kandidátovi," poznamenal Matovič a doplnil, že dnes ráno "sa aj obliekol úprimne" a dal si sako, ktoré má rád. 

Médiá podľa expremiéra sťažujú demokratickým kandidátom možnosť uspieť

Na Slovensku je podľa neho príliš málo nezávislých médií a to sťažuje demokratickým kandidátom výhru v prezidentských voľbách. "Ak si v tejto kampani niekto vymyslí, aby sme všetci písali modrým perom, lebo niekto z progresívnej centrály to tak nakázal," poznamenal s tým, že je to cesta k prehre Ivana Korčoka. 

Zároveň povedal, že ľudia by v prvom kole mali mať možnosť vybrať si slobodne. Druhé kolo "bude cestou menšieho zla". Na Korčoka má ešte oveľa viac otázok, ktoré mu bývalý diplomat zatiaľ nezodpovedal. 

Matovič sám seba prirovnal k "bobkovému listu, ktorý síce nikto neje, ale polievke dáva chuť". "Idem do toho s tým, že viem vopred, že nemám šancu prejsť do druhého kola, nie som miláčikom médií," poznamenal s tým, že sa nebude nikomu zaliečať. 

Matoviča sa následne zastali kolegovia – Gábor Grendel aj exminister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorého chcelo Matovičovo hnutie pôvodne za kandidáta. Ten to však odmietol.

Súvisiace články

Najčítanejšie