Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Bohatí ľudia držia túto krajinu nad vodou a vláda ich chce žmýkať, tvrdí Sulík
Zdielať na

Bohatí ľudia držia túto krajinu nad vodou a vláda ich chce žmýkať, tvrdí Sulík

BRATISLAVA / Strana SaS na dnešnej tlačovej konferencii vyzvala ministra financií Ladislava Kamenického, aby sa prestal hrať na schovávačku a prezradil, ako ide zvyšovať dane.

Opozičná SaS je presvedčená, že balík opatrení na konsolidáciu verejných financií pre budúci rok bude opäť postavený najmä na zvyšovaní príjmov štátu. Vyzýva preto ministra financií Ladislava Kamenického , aby prezradil jeho detaily a plány na zvyšovanie daní. "Na jednej strane minister financií chlácholí finančné trhy rečami o budúcej konsolidácii vo výške 1,5 miliardy eur, len aby Slovensko dokázalo predať dlhopisy, aby sme dokázali zabezpečiť financovanie rastúceho dlhu. Na druhej strane nie je schopný alebo ochotný informovať o akýchkoľvek podrobnostiach, inými slovami nechce informovať občanov o tom, čo ich čaká," vyhlásil v stredu na tlačovej konferencii  podpredseda finančného výboru parlamentu Marián Viskupič.

Podľa Viskupiča vláda rozmýšľa nad možnosťou, že štát zdaní lepšie zarábajúcich ľudí. Príjmy nad 100-tisíc eur ročne by sa tak mali zdaňovať v 35 percentách. "Zvýšiť daň z príjmu pre dobre zarábajúcich je najsilnejší možný spôsob ako môže vláda ukázať pohŕdanie úspešnými ľuďmi," konštatuje Viskupiča, podľa ktorého ide o pokutovanie úspešných ľudí. Podľa poslanca ide o ľudí, ktorí vytvárajú vysokú pridanú hodnotu pre spoločnosť. "Dlho na sebe pracovali, aby boli najlepší, no takéto zvýšenie je motivačnou brzdou ako na sebe pracovať. Ak bude naša ekonomika prichádzať o šikovných, vzdelaných a talentovaných ľudí, tak sa to veľmi rýchlo prejaví na nižšom hospodárskom raste," dodal Viskupič.

Všetky konsolidačné opatrenia novej vlády idú podľa Mariána Viskupiča proti ľuďom: "Zatiaľ, čo si predstavitelia vo vláde arogantne a zásadné zvýšili svoje platy bez daní a odvodov, tak ľuďom ordinujú zvýšenie daní."

Vláda chce podľa Richarda Sulíka rozdávať a kupovať voličov. "Na to, aby to mali z čoho platiť, tak idú žmýkať tých, ktorí tvoria hodnoty," upozornil predseda SaS. Bohatí ľudia podľa Sulíka držia túto krajinu nad vodou. "Je to malá skupina ľudí, ktorá vám voľby nevyhrá, preto je tak ľahké ich žmýkať," reagoval líder SaS.

Súvisiace články

Najčítanejšie