Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Ďalšia zmena Ministerstva kultúry: Od septembra končí Inštitút kultúrnej politiky
Zdielať na

Ďalšia zmena Ministerstva kultúry: Od septembra končí Inštitút kultúrnej politiky

BRATISLAVA / Inštitút kultúrnej politiky (IKP) Ministerstva kultúry (MK) SR na konci augusta končí. Zrušenie analytického oddelenia k 1. septembru potvrdila hovorkyňa rezortu Petra Bačinská. Dôvodom sú reorganizačné zmeny súvisiace s konsolidáciou verejných financií.

"Môžeme potvrdiť, že v rámci reorganizačných zmien bol IKP zrušený ku dňu 1. 9. 2024," uviedla Bačinská. Upozornila, že organizačné zmeny sú nevyhnutné aj v iných organizačných útvaroch, pričom je zabezpečený plnohodnotný výkon všetkých odborných a zákonom stanovených činností ministerstva. "Tieto zmeny sú nevyhnutné aj vzhľadom na nariadenie vlády v súvislosti s potrebnou konsolidáciou verejných financií," dodala.

Sekciou ministerstva bol od roku 2018

IKP bol od roku 2018 sekcia ministerstva, ktorá poskytovala analytické služby vedeniu rezortu a podľa potreby jednotlivým vecným útvarom. Od mája zanikol analytický útvar aj na Ministerstve obrany SR. Rezort zmenu zdôvodnil zefektívnením a racionalizáciou personálnych kapacít.

Analytickú jednotku ministerstva zrušil k 1. augustu aj rezort spravodlivosti. Zrušenie vysvetlil potrebou zefektívniť činnosti, ktoré zabezpečovalo 27 pracovníkov analytického centra.

Súvisiace články

Najčítanejšie