Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
SNS stojí za Šimkovičovou. Pripomenuli podpisy vyzbierané pre referendum
Zdielať na
Archív

SNS stojí za Šimkovičovou. Pripomenuli podpisy vyzbierané pre referendum

BRATISLAVA / Slovenská národná strana pevne podporuje svoju ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. Ministerka si podľa strany zaslúži podporu za jej odvahu, že je po dlhej dobe naozaj slovenskou ministerkou všetkých občanov. Taktiež pripomenuli "zarezané" referendum.

Vlna kritiky sa na ministerku kultúry vzniesla po jej vyjadrení, že LGBTI+ mimovládky nedostanú už ani cent. Argumentovala zlým stavom verejných financií, ako aj obsahom ich práce, pričom spomenula drag workshopy. Jej konanie, spolu s ďalšími udalosťami dejúcimi sa v kultúrnej obci, dospeli k vzniku petície za jej odvolanie, ktorá už má viac 100 000 podpisov. Na petíciu reagovala ministerka vyjadrením, že ju berie na vedomie a rešpektuje právo občanov na vyjadrenie svojho názoru. 

Vyjadrenie SNS

Slovenská národná strana sa vo vyjadrení postavila za svoju ministerku. Petíciu aj protesty označila za prostriedok podpory prezidentskému kandidátovi Ivanovi Korčokovi, a rozruch označila za internetovú búrku. Signatárom petície chce strana pripomenúť, že prezidentka Zuzana Čaputová "zarezala" referendum, na ktoré sa vyzbieralo 600 000 naozajstných podpisov. Ošiaľ ohľadom presúvania peňazí určených na boj s dezinformáciami na opravu strechy filharmónie okomentovala tak, že do filharmónie chodia všetky zložky obyvateľstva. "Prostriedky, ktoré mali byť využité v prospech určitých menšinových skupín, sa využijú na rozvoj kultúry pre všetkých občanov Slovenska práve rekonštrukciou Reduty," doplnila strana v stanovisku.

Zdielať na